Ana Maria Brânză este lider detaşat în clasamentul Cupei Mondiale la spadă

Ana Maria Branza este lider detasat in clasamentul Cupei Mondiale la spadaAna Maria Brânză (29 de ani) şi-a întărit poziţia de lider în clasamentul Cupei Mondiale, în proba individuală de spadă, după succesul de la Grand Prix-ul de la Budapesta. Brânză a primit 48 puncte pentru victoria sa din capitala Ungariei şi are în prezent 270 puncte, cu 81 mai multe decât ocupanta locului 2, Ana Sivkova (Rusia) şi cu 82 mai multe decât Emese Szasz, din Ungaria, clasată pe locul 3.

Spadasina româncă a încheiat ultimele 9 etape de Cupa Mondială mereu în primele 5 locuri, ceea ce dovedeşte o constanţă în rezultate dată de valoarea confirmată în ani, ultima dată când a ocupat un loc inferior acestuia fiind 8 februarie 2013, la Cupa Mondială de la Leipzig (Germania).

La finalul acestei săptămâni, în perioada 7-9 februarie, Ana Maria Brânză va participa, alături de colegele sale de lot naţional, la etapa de Cupă Mondială de la Leipzig, care se desfăşoară atât individual, cât şi pe echipe.

Duminică, 2 februarie, Ana Maria Brânză s-a impus la Grand Prix-ul de spadă feminin de la Budapesta. Calificată direct pe tabloul principal de 64, ea a trecut pe rând de Anja Schuenke (Germania), scor 15-10, în turul I, de Hajnalka Toth (Ungaria), scor 10-7, în turul II, de Emma Samuelsson (Suedia), scor 15-9, în optimi, de Marta Ferrari (Italia), scor 15-11 în sferturi, de Liubov Şutova (Rusia), în semifinale, scor 11-10, şi, în finală, de estonianca Irina Embrich, cu scorul de 15-7. Sursa: Agerpres

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles