Am obţinut cât am meritat: CSM Reşiţa – Viitorul Pandurii 1-1

CSM Reşiţa a încheiat nedecis, 1-1, meciul disputat în Valea Domanului contra formaţiei Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Jocul din etapa a 8-a a ligii secunde a început sub semnul echilibrului, cu o uşoară superioritate a gazdelor, care nu şi-au creat însă ocazii notabile.

CSM Reşiţa a deschis scorul chiar pe finalul primei reprize, când Mediop şi-a arătat clasa aşa cum o făcea în tricoul roş-negru sub comanda lui Dan Alexa: în minutul 45, senegalezul a pivotat frumos la 20 de metri şi a perforat poarta gorjeană cu un şut superb la vinclu.

Condusă la pauză, echipa oaspete a arătat un joc mult mai ofensiv în debutul reprizei secunde. În minutul 48, Gîrbiţă a trimis mingea în bara porţii reşiţene – iar două minute mai târziu, acelaşi jucător a slalomat prin defensiva CSM-ului şi a marcat golul egalizator cu un şut pe jos, din 12 metri.

Până la final, ambele echipe şi-au mai creat câteva ocazii mari – iar prelungirile au consemnat un adevărat asediu la poarta gorjeană. Din păcate, miracolul din meciul contra Concordiei nu s-a repetat, iar rossonerii au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu un punct. CSM Reşiţa – Viitorul Pandurii, scor final 1-1. Un rezultat echitabil, având în vedere ceea ce s-a întîmplat în teren, a apreciat după joc antrenorul rossonerilor, Flavius Stoican.

“Ne doream foarte tare să câștigăm această partidă, dar n-a fost să fie. Au fost două goluri superbe, două goluri de generic, în special cel al lui Mediop – apoi un gol al lui Gîrbiță, s-a văzut calitate tehnică peste medie la acest băiat. Dar, una peste alta, un meci echilibrat, cu ceva presiune din partea noastră spre final de joc, când puteam, cu un pic de șansă, să luăm toate cele trei puncte. Cred totuşi că e un rezultat echitabil și vreau să fiu echilibrat – într-adevăr, am întâlnit o echipă arțăgoasă, o echipă care nu ne-a lăsat să pasăm, o echipă care a stat foarte bine în defensivă. Păcat că n-am reușit să luăm toate cele trei puncte, pentru că dorință, atitudine am văzut. Vreau mult mai mult, ştiu că nu este ușor nici pentru băieţi acum, i-am văzut cu capetele plecate după acest egal. A trecut și acest meci, am jucat două partide pe teren propriu şi am luat patru puncte contra unor echipe bune, dar eu ca antrenor îmi doresc mult mai mult.”

Egalitatea e una conformă cu raportul de forţe din teren, a spus şi antrenorul oaspeţilor, Călin Cojocaru:

“Consider că rezultatul este echitabil, prima repriză am intrat mai moi, am permis adversarului să vină peste noi – chiar dacă am stat foarte bine în teren și nu le-am dat spații să-și creeze ocazii. N-am avut agresivitate, n-am recuperat mingea sus, n-am pus presiune pe poarta adversă deloc. Am făcut o singură eroare în minutul 45 şi i-am dat posibilitatea lui Mediop să se întoarcă pe piciorul stâng, iar el ne-a executat. Repriza a doua consider că a fost, ca să zic așa, la îndemâna noastră – ne-am creat multe ocazii de gol, am avut și o bară prin Gîrbiță, am pus presiune pe adversar, i-am ținut departe de poarta noastră, cred că au ajuns în careu la noi doar prin faze fixe, prin lovituri libere lungi. Per ansamblu, un rezultat echitabil, cred că reprizele au fost împărțite.”

CSM Reșița: Rus – Bărboianu, Răuță, Rimovecz, Chera – Dudea, I. Popescu – Gomboș, Drăghiceanu (cpt.), Burlacu – Ndiaye. Rezerve: Contra – Domil, Negru, Cristea, Ardei, Faragau, Dolghi, Szijj, Lascu
Antrenor: Flavius Stoican


Viitorul Pandurii: Geantă – Jozic, Mrsulja, Savu, Godja – Brînzan (cpt.), Thhonen – Andreas, Acolatse, Gîrbiță – Njoya. Rezerve: Lupescu – Core, Pîrcălabu, Geană, Popa, Buturca, Vulpe, Croitoru, Moisie. Antrenor: Călin Cojocaru


În etapa următoare, pe 7 octombrie, CSM Reşiţa are meci în deplasare la CS Mioveni.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles