Altă atitudine şi un strop de şansă: CSM Reşiţa-Metaloglobus 5-0

La o săptămână după înfrângerea cu 1-4 de pe terenul Chindiei Târgovişte, CSM Reşiţa a reuşit scorul zilei în cea de-a 12-a etapă a Ligii a II-a de fotbal.

Pe propriul teren, rossonerii au învins cu 5-0 formaţia Metaloglobus Bucureşti. Damian Isac şi Alin Dudea au marcat în prima repriză, iar Ciprian Rus, Denis Fărăgău şi Mediop Ndiaye au înscris după pauză. Oaspeţii au evoluat cu un om în minus din minutul 36, când Bradley Diallo a văzut cartonaşul roşu după un fault dur.

Disputat pe o vreme deloc bună pentru fotbal, duelul CSM Reşiţa – Metaloglobus a avut un debut echilibrat, cu momente bune de ambele părţi.

Prima mare ocazie a meciului a fost irosită de oaspeţi în minutul 10: Pătraşcu a trimis razant pe lângă poartă, după un contraatac şi o centrare venită de pe dreapta. Conduşi de pe bancă de secundul Ştefan Bărboianu – care i-a ţinut locul suspendatului Flavius Stoican – rossonerii s-au străduit să demonstreze că merită în continuare încrederea conducerii şi a fanilor. Eforturile le-au fost răsplătite în minutul 27, când Alin Dudea a marcat cu capul, după un corner de pe dreapta. În minutul 36, oaspeţii au rămas în zece oameni, după ce Bradley Diallo a văzut roşu la un fault dur comis în zona de mijloc a terenului. Scorul pauzei, 2-0, a fost stabilit de Damian Isac, cu un şut superb de la circa 25 de metri, drept în vinclul porţii adverse.

Cu superioritate numerică, Reşiţa a dominat clar partea a doua a întâlnirii. În minutul 54, Ciprian Rus a marcat din plonjon după o centrare venită de pe dreapta atacului reşiţean. Denis Fărăgău a făcut 4-0 în minutul 66, iar arma secretă Mediop a închis tabela în minutul 80: intrat de numai câteva minute, senegalezul a înscris cu un şut frumos în diagonală, de la circa 10 metri. CSM Reşiţa-Metaloglobus Bucureşti, scor final 5-0.

O victorie meritată a rossonerilor, a spus după joc secundul Ştefan Bărboianu, care a felicitat întreaga formaţie pentru un joc cu atitudine.

Ce pot să spun… felicitări tuturor, începând de la primul şi până la ultimul om din club – pentru că a fost o săptămână grea. După meciul de la Târgovişte, numai în pielea noastră şi a jucătorilor să nu fiţi, pentru că e neplăcut când intri într-o pasă puţin mai slabă, ca să zic aşa. Dar felicitări acestor băieţi minunaţi care au reuşit să se autodepăşească, au reuşit să facă un joc perfect, au ţinut cont de absolut toate indicaţiile tactice pe care le-au primit săptămâna aceasta de la Flavius Stoican şi de la mine şi au arătat oamenilor că au suflet un suflet şi doresc să îmbrace tricoul CSM-ului. Următoarele etape care au mai rămas sunt examene pentru toţi. Ei au arătat că fotbalul se joacă şi cu sufletul, şi cu plăcere. Sunt şi ei oameni, i-am înţeles, am încercat să-i ajutăm cu experienţa noastră. Dar, din păcate, în fotbalul românesc vedeţi că mai trebuie să bagi şi cuţitul, să-l apropii de os, ca să să simţi – pentru că asta e România în momentul de faţă.”

CSM Reşiţa: I. Rus – Lascu, D. Isac, Gomboş, Drăghiceanu (Chera 82), Rimovecz, Dolghi, Dudea (cpt.), Fărăgău, Fota, Cip. Rus. Rezerve: Ct. Căpăţână – Domil, Al. Negru, F. Cristea, Cociş, Al. Sabău, Mediop, Popescu. Antrenor: Flavius Stoican


Metaloglobus: Avram – Diallo, Zakir, Honciu (cpt.), Huiban, Andr. Sava (Rob. Neacşu 46), Kouadio, Gab. Pătraşcu, Chatziterzoglou, Vl. Bogdan, Caramalău. Rezerve: Nedelcovici – Ad. Sîrbu, Liș, Al. Gheorghe, Krstevski, Rz. Milea, Cazan, Marica. Antrenor: Ianis Zicu

În urma acestui rezultat, CSM Reşiţa urcă o poziţie în clasament. Cu 13 puncte, gruparea reşiţeană se află acum pe locul 15. În etapa următoare, pe 11 noiembrie, rossonerii vor juca la Unirea Dej.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles