Alexia Putellas și Lionel Messi, preferaţii presei sportive! David Popovici, pe locul 11 în ancheta AIPS

Starul fotbalului feminin spaniol, Alexia Putellas, și câștigătorul argentinian al Cupei Mondiale, Lionel Messi, au fost desemnați sportivii anului 2022 în ancheta Asociației Internaționale a Presei Sportive. 420 de jurnaliști din 113 țări au votat pentru campionii anului 2022.
După ce în 2021 a fost a doua în ierarhia AIPS, Alexia Putellas a câştigat de această dată trofeul pentru sportiva anului, cu un total de 452 de puncte. Pe locul al doilea s-a situat înotătoarea americană Katie Ledecky, cu 295 de puncte, podiumul fiind completat de atleta venezueleană Yulimar Rojas, cu 243 de puncte.
Alexia Putellas s-a născut pe 4 februarie 1994, în Mollet del Vallès, Catalonia, Spania; a câștigat toate premiile individuale majore de fotbal feminin în 2022, continuând în esență de unde a rămas în 2021, când a fost desemnată jucătoarea anului UEFA, cea mai bună jucătoare FIFA și câştigătoarea Balonului de Aur la feminin.
Titlul de sportivul anului nu îl putea primi decât Lionel Messi, campion al lumii cu naționala Argentinei, la recenta Cupă Mondială din Qatar. Starul argentinian a totalizat 962 de puncte și a fost urmat de atletul suedez Armand Duplantis, cu 373 de puncte. Podiumul a fost completat de fotbalistul francez Kylian Mbappe, cu 366 de puncte. Balonul de Aur Karim Benzema s-a situat pe locul 4 în sondajul AIPS.
Printre cei mai valoroși sportivi ai anului 2022 se află și înotătorul român David Popovici, dublu campion mondial și european de seniori, la 100 și 200 m liber. „Racheta României” s-a situat pe locul 11 în ierarhia AIPS, la cinci puncte de Top 10.

Cele mai citite

Related Articles