Alexandru Miculescu și Andra Păcurar la Transylvanian Grand Prix

Doi timișoreni reprezintă la acest sfârșit de săptămână Banatul și România la Transylvanian Grand Prix, cel mai important concurs de dans sportiv al anului din țară.

Competiția de World Open Standard de anul acesta se anunță una extrem de disputată. Multe perechi din TOP 50 și-au anunțat deja prezența la evenimentul de la Sibiu. Cea mai bine clasată pereche în topul mondial înscrisă în competiția de la Sibiu până în acest moment este formată din Evgeny Moshenin și Dana Spitsyna, din Rusia, ocupanți ai locului 6 în clasamentul mondial. Al doilea cel mai bine clasat cuplu dintre cele prezente la Transylvanian Grand Prix e format din Vasily Kirin și Ekaterina Prozorova, pe locul 11 în lume. Printre favoriți se numără și cuplul Rareș Cojoc — Andreea Matei din România, în momentul de față ocupanți ai locului 26 în clasamentul mondial. Rareș este multiplu campion național, semifinalist la Campionatul European de dansuri standard de anul acesta și unul dintre cei mai titrați dansatori sportivi din țară.

Secțiunea latino este la fel de disputată ca și cea standard. Campionii Germaniei și ocupanți ai locului 4 în clasamentul mondial, Timur Imametdinov și Nina Bezzubova sunt principalii favoriți la această secțiune, urmați de Andreea și Silvestri Martina Varati, din Ungaria, ocupanți ai poziției 7 în clasament. România va fi bine reprezentată la secțiunea latino, cu Ștefan Grigore și Laura Filipescu, în prezent pe locul 22 în clasamentul mondial și prin Alexandru Miculescu și Andra Păcurar, de la Dance Spirit Timișoara, aflați o poziție mai jos în acest clasament. Cuplul Miculescu/Păcurar deține titlul de campion mondial la categoria sub 21 de ani și sunt cea mai tânără pereche din top 24 mondial. De asemenea, cei doi sunt multipli finaliști ai campionatelor mondiale de tineret și sub 21 de ani.

Antrenorul timișorenilor, Horia Preda, a declarat pentru Radio Reșița că judecând după nivelul la care se află perechea pregătită de el, Alex și Andra pot spera la o clasare pe podium la finalul concursului.

Cele mai citite

Related Articles