Alexandru Matei din Caransebeș, foarte aproape de medalia de bronz la Campionatul Mondial de judo pentru cadeți

638

Sportivul român Alexandru Matei din Caransebeș a fost învins de georgianul Nika Baciaşvili, miercuri,25 septembrie în meciul pentru medalia de bronz, la cat. 50 kg, în cadrul Campionatelor Mondiale de judo pentru cadeţi de la Almatî (Kazahstan).

Matei, legitimat în prezent la LPS-CSM Focşani a trecut în optimi de cipriotul Petros Christodoulides, iar în sferturi a câştigat în faţa taiwanezului Chun-Kai Hsu, însă a pierdut semifinala cu francezul Romain Valadier Picard,campionul mondial en titre. În meciul pentru medalia de bronz a fost învins de campionul olimpic Nika Baciașvili.  S-a clasat, în final, pe locul 5.

Părinții lui Alex, Ema și Doru Matei, și-au exprimat bucuria pentru rezultatul excelent obținut la această ediție de Campionat Mondial din Kazahstan:

” Suntem mândri de tine. Un rezultat excelent, ești în primii 5 judoka din lume. Felicitări și mult succes în continuare!!! Suntem alături de tine indiferent de situație. Te iubim mult!!!”.

Marți, 24 septembrie a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Caransebeşului sportivului Alexandru Matei, component al Lotului Olimpic Român de Judo, iniţiator fiind chiar primarul Felix Borcean.

Alexandru Matei ocupă în prezent locul 4 în topul mondial la categoria sa de greutate, 50 kg.

Tot la cat. 50 kg, Andrei Anghel a fost învins în optimi kazahul Ermahan Amandik.

La feminin, Giorgia Hagianu, campioană europeană de cadeţi în 2018, a pierdut în optimile cat. 40 kg în faţa Paulinei Turcan (Rep. Moldova).

În limitele cat. 44 kg, Anne Brebinaru a fost întrecută în primul tur de italianca Asia Avanzato.

România aliniază la Mondialele de cadeţi un lot de opt judoka, trei băieţi şi cinci fete, în concurs urmând să intre Alex Creţ (cat. 90 kg), respectiv Iasmina Covaciu (cat. 48 kg), Alexandra Paşca (cat. 52 kg) şi Florentina Ivănescu (57 kg).

La competiţie participă 464 de judoka din 61 de ţări, 256 la masculin şi 208 la feminin.

sursa foto: Doru Matei