Alexandru Korcsek şi-a adjudecat Cupa Unirii la şah! Tradiţionala competiţie a reunit la Reşiţa 40 de competitori

Cei mai patrioţi sportivi din Caraş-Severin sunt şahiştii! 40 de pasionaţi ai sportului minţii s-au întâlnit în Polivalenta reşiţeană, pentru a celebra la tabla de şah momentul istoric de la 24 ianuarie 1859. Potrivit tradiţiei, competitorii s-au prins întâi în Hora Unirii – după care s-a dat startul primei runde. Cupa Unirii este deja o tradiţie în calendarul Asociaţiei Judeţene de Şah Craş-Severin, spune preşedintele Mihai Bolintiş.

“Este prima competiție pe anul 2024, o competiție de suflet intrată în calendarul permanent al Asociației Județene de Şah Caraș-Severin. Este cea de-a 15-a ediție a Cupei Unirii, competiție menită să celebreze momentul extrem de important din istoria românilor care a fost Mica Unire. E bine ca acești copii să-şi cunoască istoria. Au venit foarte mulți participanți, avem 40 de jucători, ne bucură prezența masivă a copiilor și juniorilor. Se vede că se apropie și Campionatele Şcolare și toți vor să se pregătească pentru competiția specifică lor – dar avem și mulți copii de la cursurile de inițiere şi perfecționare în șah. De asemenea avem în concurs și lotul de juniori de performanță – astfel că avem, în total, peste treizeci de participanți sub 20 de ani. Ne bucurăm, pentru că viitorul șahului cărășean pare a fi asigurat în aceste condiții.”

Anul acesta, Cupa Unirii a fost câştigată de Alexandru David Korcsek, cu 6,5 puncte. Podiumul Open a fost completat de Christian Tamaş şi Valentin Văduva. La juniori, cei mai buni au fost Alin Stângu şi Anca Tecliş. Categoria juniori 12 ani a fost câştigată de Tudor Borcheş, la grupa 10 ani s-a impus Damian Borozan, iar la micuţii de 8 ani locul I a fost adjudecat de Paul Pup.

În fine, la secţiunea veteranilor locul I a fost ocupat de Marin Crăciun, decanul de vârstă al şahiştilor cărăşeni.

Atmosfera de la Cupa Unirii a fost surprinsă în imagini sugestive de videograful Mihai Butănescu:

Cele mai citite

Related Articles