[UPDATE] Alexandru Dedu a fost ales președinte al Federației Române de Handbal

Alexandru Dedu

Alexandru Dedu a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal. Alexandru Dedu a ieșit învingător din primul tur cu 104 voturi, la Adunarea Generală de alegeri.

Ceilalţi doi candidaţi au fost votaţi astfel: Remus Drăgănescu a primit 56 de voturi, în timp ce preşedintele în exerciţiu, Cristian Gaţu, a obţinut doar 32 de voturi.

Alexandru Dedu, fostul component al naţionalei României, dar şi al titratei FC Barcelona, cu care a câştigat de trei ori Cupa Campionilor Europeni şi două Supercupe ale Europei, are 42 de ani. Ca jucător, a avut o carieră de excepţie, cu 232 de selecţii la reprezentativa de seniori, pentru care a marcat 399 de goluri, la CE, CM sau JO. La nivel de cluburi, a jucat în Franţa, Spania, Germania sau Portugalia, având în palmares nouă titluri de campion, din care trei în România, cu Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti.

Dedu spunea, înainte de alegeri, că principalul motiv pentru care a decis să candideze la preşedinţia FRH este “dragostea pentru handbal, dorinţa de performanţă, dorinţa de mai bine”.

(Sursa: Agerpres și Mediafax)

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles