Alergaţi şi pedalaţi la… Muntele Mic Vertical Race 2018

Clubul Sportiv Tibiscus în parteneriat cu alte instituţii, organizează în acest sfârşit de săptămână, pe 23 şi 24 iunie 2018, concursul de alergare şi ciclism Muntele Mic Vertical Race (MMicVR), editia a 3-a.

Concursul se va desfăşura în zona Muntele Mic (între Turnu Ruieni şi staţiunea Muntele Mic), o zonă montană aparte, la startul lui fiind aşteptaţi peste 150 de sportivi. Organizatorii doresc ca mult mai multă lume să practice mişcarea în aer liber.

Evenimentul va cuprinde două curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte:
-Sâmbătă, 23 iunie 2018 – Alergare: un traseu în lungime de 6km cu 1000m diferenţă de nivel pozitivă, care porneşte de la baza fostului Telescaun şi se termină sus la crucea de pe Muntele Mic.

-Duminică, 24 iunie 2018 – Ciclism: un traseu în lungime de 28km cu 1200m diferenţă de nivel pozitivă, cu startul din Turnu Ruieni şi finish-ul sus pe munte în staţiunea Muntele Mic.

În vederea bunei desfăşurări a probei de ciclism, circulaţia rutieră va fi închisă pe DJ608A, pe tronsonul Turnu Ruieni – staţiunea Muntele Mic, duminică, 24 iunie, în intervalul orar 10-13.

Există deja o comunitate tot mai numeroasă a celor pasionaţi de alergare montană, spun organizatorii. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor şi poate fi practicată la orice vârstă, indiferent de condiţia socială sau materială.
Şoseaua care urcă până sus în statiunea Muntele Mic oferă una din cele mai frumoase căţărări pentru pasionatii de ciclism. Pe site-ul evenimentului: www.banatepic.ro se pot găsi detalii referitoare la concurs.

Toţi participanţii vor fi răsplătiţi cu o masă caldă la sfârşitul cursei. Premiile oferite de sponsori îi vor răsplăti, în plus, pentru efort pe câştigători!