Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică au fost amânate din cauza coronavirusului

Federaţia Română de Gimnastică a luat decizia de a amâna alegerile pentru funcţia de preşedinte care urmau să aibă loc, joi, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, din cauza pandemiei de coronavirus.

“Federaţia Română de Gimnastică anunţă amânarea organizării Adunării Generale Ordinare, stabilită pentru ziua de joi, 19 martie 2020, la o dată ce va fi comunicată ulterior, din motive ce ţin de prevenirea epidemiei cu COVID-19. Vom reveni cu informaţii, în funcţie de evoluţia evenimentelor la nivel naţional şi de comunicatele transmise de autorităţile competente în gestionarea situaţiei “, anunţă FRG pe site-ul său oficial.

Carmencita Constantin şi Ioan Suciu sunt cei doi candidaţi care îşi vor disputa preşedinţia Federaţiei Române de Gimnastică după ce dosarele lor au fost validate de Comitetul Executiv al FRG la 12 martie.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte erau programate în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Gimnastică din 19 martie (ora 11:00), la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului. Mandatul viitorului preşedinte al FRG va fi valid până anul viitor, în 2021. Federaţia Română de Gimnastică are 56 de membri afiliaţi.

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a demisionat din funcţie la 5 decembrie 2019, motivându-şi decizia prin ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi prin lipsa de susţinere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii.

Fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan se afla la conducerea FRG din 4 august 2017, ea câştigând atunci scrutinul cu 42 de voturi pentru, unul fiind anulat. Andreea Răducan i-a urmat în funcţie lui Adrian Stoica, acesta fiind preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică timp de 11 ani.

Sursa – agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles