Agonie şi extaz în Valea Domanului! CSM Reşiţa bate Chiajna, după un final incredibil

Etapa a 7-a a eşalonului secund a programat pe arena Mircea Chivu meciul dintre CSM Reşiţa şi Concordia Chiajna – un duel pe care suporterii rossonerilor nu-l vor uita prea curând. Goluri frumoase, răsturnări de scor şi bucuria victoriei, după un final nebun – de asta au avut parte fanii prezenţi în tribunele arenei reşiţene.

CSM Reşiţa a avut o misiune foarte grea contra unei echipe solide, cu jucători puternici, rapizi şi tehnici. Desfăşurată într-un ritm alert încă din debut, înfruntarea a început bine pentru gazde: în minutul 14, Andrei Burlacu a deschis scorul cu un şut la colţul lung. Acelaşi jucător putea marca golul doi al Reşiţei în minutul 28, dar şutul său a fost deviat în corner de portarul oaspeţilor. Venită la Reşiţa după trei puncte, puternica echipă a Chiajnei a avut forţa de a întoarce rezultatul. În minutul 38, Romario Moise a egalat cu o foarfecă superbă din interiorul careului – iar Adrian Bălan a adus oaspeţii în avantaj în minutul 72, după un atac simplu, purtat în viteză, care a lăsat fără replică apărarea Reşiţei. Se părea că punctele vor intra în contul Concordiei, dar rossonerii au crezut în şansa lor până la ultimul fluier – şi au fost răsplătiţi pentru dăruire si efort. Prelungirile au fost cele care au ridicat publicul în picioare: în minutul 90+2, Alin Dudea a adus egalarea cu o lovitură de cap după o centrare a lui Chera de pe partea stângă, iar în minutul 90+7 Ciprian Rus, bine servit de Negru, a marcat, tot cu capul, golul victoriei!

CSM Reşiţa – Concordia Chiajna 3-2, după un final incendiar, îndelung aplaudat de suporteri. De remarcat că rossonerii au marcat şi golul patru, prin acelaşi Ciprian Rus, dar reuşita a fost anulată, eronat, pe motiv de ofsaid. La respectiva fază, Rus a şi fost eliminat, după al doilea galben. Toate acestea n-au mai contat însă. Reşiţa a luat trei puncte foarte importante, a spus la final antrenorul Flavius Stoican:

“Este o victorie mare pentru acești băieți, pentru că eu văd cum muncesc la antrenamente zi de zi. O victorie contra unei echipe cu jucători care într- adevăr au nume importante în fotbalul românesc, jucători care încă nu şi-au spus ultimul cuvânt – și de aceea e mai importantă această victorie, pentru că am obținut-o în fața unei echipe care și-a anunțat candidatura la promovare.

În ceea ce privește meciul, am început destul de bine, am reușit să marcăm prin Andrei Burlacu, 1-0, şi am mai avut iarăși o ocazie, tot prin Burlacu, să facem 2-0. Apoi a venit un gol antologic al lui Moise, într-adevăr a fost o execuție de excepție. 1-1 la pauză, apoi am pus presiune pe ei, dar la o desincronizare pe linia defensivă, adversarii au luat conducerea și se părea că totul este în zadar. Doar că jucătorii care au intrat de pe bancă, Cristea, Rus și Negru, și-au adus contribuția la revenirea pe tabela de marcaj.

Suntem o echipă care vrem să creștem de la meci la meci, aveam nevoie de această victorie, acești băieți au nevoie de rezultate pentru moralul lor, pentru încrederea pe mai departe. N-am realizat încă nimic, suntem într-adevăr acum fericiți, dar de luni o luăm de la capăt, pentru că ne așteaptă o partidă contra unei echipe care, din câte am înțeles, a reușit să bată pe cei de la Corvinul Hunedoara – și mă refer la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Tot focusul nostru, începând de luni, va fi pentru a face fericiți oamenii care vin la stadion, și nu numai, oamenii care iubesc această echipă. Nu este doar bucuria noastră, a jucătorilor, a staffului sau a conducătorilor, ci și bucuria întregului oraș.

Am o bucurie enormă și eu când văd oamenii fericiți după meci, este poate cel mai frumos sentiment când vezi asemenea lucruri, când oamenii vin și te felicită și cântă alături de jucători. Încă suntem în evaluare pentru fiecare jucător în parte, fiecare are șansa lui, încerc să dau tuturor minute pentru ca ei, prin randamentul lor, să se evidențieze și să rămână titulari pe mai departe. În rest, respectul meu tuturor jucătorilor, cât și oamenilor care au venit la stadion.”

CSM Reșița: I. Rus – Bărboianu, Andr. Răuță, Rimovecz, Gomboș, Dolghi, Dudea, Andr. Burlacu, Chera, Lascu, Drăghiceanu (cpt.) Rezerve: M. Contra – Szijj, Domil, Al. Negru, Fr. Cristea, Cip. Rus, Ardei, D. Fărăgău, I. Popescu. Antrenor: Flavius Stoican


Concordia Chiajna: Oncescu – D. Ispas, Gab. Tamaș, Fl. Achim, P. Pîrvulescu, Codrea (cpt.), R. Lazăr, Tucaliuc, R. Moise, Ghimfuș, Ad. Bălan. Rezerve: Ciontoș – Stănică, Corbu, Dumbravă, Gerson, Burcea, Al. Dulca, Cocoș, Torje. Antrenor: Erik Lincar


În etapa următoare, pe 30 septembrie, CSM Reşiţa va juca din nou acasă, de această dată contra Viitorului Pandurii Târgu Jiu – formaţie care a administrat în această rundă prima înfrângere Corvinului Hunedoara. Gorjenii s-au impus acasă cu scorul de 2-1.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles