Adrenalină pe două roţi! Reşiţa a găzduit competiţia Metal Amical Enduro

Metal Amical Enduro a fost un adevărat magnet pentru cicliştii amatori de aventură pe poteci de munte! Aproximativ 160 de concurenţi din întreaga ţară au participat la îndrăgita competiţie desfăşurată pe patru trasee amenajate în frumosul cadru natural din jurul Reşiţei. Detalii despre eveniment ne-a oferit înaintea primului start Ovidiu Mutaşcu, reprezentantul asociaţiei Bike Attack:

“Avem un record de participare, Metal Amical este una dintre cele mai îndrăgite competiții de enduro de la noi din țară. Traseele au dificultate destul de mare. Am întâmpinat și mici probleme, dacă pot să le spun așa, pentru că a plouat în ultimele săptămâni și nămolul este la el acasă. Competiția este organizată de Asociația Bike Attack, avem susținerea Primăriei, a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Avem de asemenea foarte multe colaborări, inclusiv cu Fundația Comunitară Banatul Montan, dar şi cu câţiva sponsori generoşi care ne-au susținut și au fost alături de noi în fiecare an. Concurenții sunt veniți de peste tot. Avem inclusiv un coleg care stă mai mult prin România, dar este american. Nu predomină sportivii din Reşiţa, sunt mulţi concurenţi din Timișoara, Brașov, Focșani, Cluj, practic din toată țara.”

Cioara, Poezie, Canada şi Fluturel au fost potecile pe care participanţii şi-au testat îndemânarea pe două roţi. Amator de senzaţii tari pe trasee dificile a fost şi primarul Reşiţei, Ioan Popa:

“Prima coborâre a fost fantastică, a fost așa, mai soft, a doua a fost un pic mai dură, pentru că e mai multă stâncă, o zonă mai calcaroasă în Poiana Golului, am avut vreo două porțiuni unde am coborât de pe bicicletă – pentru că, vorba cuiva, vreau să-mi mai continui meseria încă vreo doi-trei ani. În rest, atmosfera bună, participanți mulți. Am făcut două manşe, mai am două şi sper să închei competiţia cu bine.”

Traseele de la Reşiţa sunt printre cele mai bune din ţară, au spus concurenţii prezenţi la eveniment:

“George Enescu e numele meu, sunt din Brăila, dar stau în Brașov de 5 ani, merg și la cross-country. Noi suntem echipa Lycra Lovers, am venit la Reșița să ne îmbunătățim un pic abilitățile pe care nu le avem la vale. Foarte, foarte faină competiţia. Cu siguranță o să revin, mă întorc mereu cu mare drag aici la Reșița.”

“Alin Oprea din Braşov, e foarte fain, chiar îmi place. Potecile natural lucrate, chiar au făcut treabă foarte bună. Ca dificultate, aş spune că sunt potrivite pentru toată lumea. Dacă vrei să te dai mai tare, poţi, dar sunt bune și pentru începători. Le abordezi mai încet și e foarte ok. Cu siguranță o să mai vin.”

“Sunt Călin Țăru, vin de la Lugoj. E excelent, potecile sunt faine – a fost ud pe ultima bucată, dar am mers cu grijă. Am avut și ceva probleme în echipă – am avut o pană, din cauza pietrelor. Dar suntem echipă și de aia am venit, nu să concurăm, ci să ne simțim bine, să ne dăm la vale împreună și să fim prieteni cu toții, că de asta e Metal Amical.”

Iată şi câteva instantanee din concurs – momente surprinse de fotograful Zoli Bagosi:

Competiţia s-a desfăşurat pe echipe, iar în calcul a fost luat cel mai slab timp – tocmai pentru a oferi participanţilor şansa de a se bucura în voie de trasee şi de cadrul natural deosebit. Vremea, însorită la începutul evenimentului, a devenit furtunoasă după-amiază – dar ploaia şi vântul n-au stricat buna-dispoziţie a participanţilor. La încheierea maratonului sportiv, cei mai buni ciclişti au fost premiaţi în Centrul Civic al Reşiţei. Câteva impresii, luate la final de Anca Bica:

Cele mai citite

Related Articles