Adina Diaconu pe locul 5 în întrecerile de tenis de masă de la Nanjing

Adina Diaconu

Jucătoarea de tenis de masă Adina Diaconu s-a clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Nanjing din China. În sferturile de finală, sportiva legitimată la clubul CS Dumbrăviţa din Timiş, a fost învinsă cu 4-1 de campioana mondială Doo Hoi Kem din Hong Kong, favorita numărul 1 a competiţiei.

La 14 ani, Adina Diaconu a avut o prestaţie onorabilă în faţa mai experimentatei sale adversare, se arată pe site-ul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
„Diferenţa de vârstă şi-a spus cuvântul”, a precizat la finalul partidei antrenorul Petre Arnăutu. „Adina a început bine, în forţă, dar apoi a cedat psihic. În ansamblu sunt mulţumit de jocul Adinei ţinând seama că ea este cadetă. Ne-am fi dorit să urcăm pe podium, dar, obiectiv vorbind, ştiam că ar fi fost extrem de greu să intre în primele patru poziţii. De altfel, doar Adina şi o croată au reuşit calificarea în sferturi ”.
„A fost foarte greu”, a mărturisit Adina Diaconu la finalul meciului din sferturi. „Chinezoiaca este mai mare ca vârstă şi mai experimentată. A jucat multe open-uri de senioare şi asta s-a văzut. În plus este cotată principala favorită a competiţiei. Chiar dacă am început bine, pe măsură ce ea şi-a intrat în mână eu m-am demoralizat. La un moment dat, chiar am intrat în panică pentru că nu ştiam cu ce lovituri să ripostez. Sper ca atunci când voi fi de vârsta ei, adică peste aproape patru ani, să ajung şi eu numărul unu modial”, a declarat pentru site-ul COSR, Adina Diaconu.
Sursa foto: cosr.ro
Adina Niţă

Cele mai citite

Related Articles