A luat fiinţă Asociaţia “Toţi pentru Metalul Reşiţa”! Fondatorii au lansat deja prima iniţiativă: rubrica “File de istorie”

Cei mai fideli suporteri ai echipei de fotbal CSM Reşiţa au strâns rândurile şi au constituit Asociaţia sugestiv intitulată „Toţi pentru Metalul Reşiţa”. Înfiinţarea noii asociaţii a fost anunţată chiar după meciul pe care rossonerii l-au jucat acasă cu Unirea Dej. Pentru suporteri e un mare pas înainte, a spus liderul Guardiei Ultra, Marcel Guşcă.

„Au fost ani de zile de încercări, de năzuinţe de avea această asociație. Nu am constituit-o până acum, pentru că nu au fost oamenii potriviți care să fie în jurul ei. Este un volum de muncă foarte mare, iar acum, când am găsit oamenii necesari, oameni care îndrăgesc clubul de mulți ani și s-au înâmat la această muncă, am constituit-o. Este o asociație din care fac parte 14 membri fondatori. Vin cu precizarea că nici președintele asociației, Marius Crai, nici vicepreședintele Valentin Murar nu sunt membri ai galeriei, sunt simpli suporteri ai clubului CSM Reşiţa.”

Despre noua structură a vorbit şi preşedintele Asociaţiei Toţi pentru Metalul, Marius Crai.

„Am început să îndrăgesc clubul din 1995, iar de atunci a rămas o singură echipă în sufletul meu. Noi suntem 14 membri, majoritatea din Reșiț, dar ;I din Timișoara, din zona Bucureştiului, dar şi din Austria sau Germania. Dacă ne raportăm la alte cluburi, chiar din liga a doua, putem să dăm exemplul Corvinului Hunedoara, care are o echipă de management foarte numeroasă. Clubul nostru nu are așa echipă, iar noi putem să venim să mai ajutăm pe anumite aspecte. Avem o mulţime de idei, încercăm să le punem în practică. De două zile avem și noi cont bancar, începem formalităţile cu formularele, vom promova demersurile noastre şi pe rețelele sociale.”

Suporterii interesaţi vor putea să devină membri ai asociaţiei şi să sprijine clubul cu idei, prin direcţionarea celor 3,5% din impozitul pe venit sau prin alte donaţii.

În ceea ce priveşte o eventuală preluare a brandului clubului de cître asociaţia suporterilor, liderul Guardiei, Marcel Guşcă, a precizat că se intenţionează purtarea unor discuţii pe acest subiect cu Primăria reşiţeană.

“Vom face la un moment dat o solicitare către Primărie, ca brandul să vină la asociația suporterilor. Cred că se va găsi înțelegere. Am trecut prin experiențe nefericite, când acest club a pierdut brandul și a fost nevoie de 11 ani ca să-l recuperăm. Nu am vrea ca mâine să vină un investitor, care mai degrabă ar veni pentru alte interese în oraș decât de a sprijini clubul, și să pierdem brandul. Atâta timp cât ar fi la asociație, brandul nu va fi pierdut niciodată.  De asemenea, nici nu vom încerca să facem presiuni pe club prin faptul că-l vom avea, așa cum se întâmplă în alte părți. Scopul nostru declarat este acela de a sprijini clubul”, a spus Marcel Gușcă.

Asociaţia “Toţi pentru Metalul Reşiţa” a lansat deja o primă iniţiativă. Suporterii propun microbiştilor interesaţi rubrica “File de istorie”, care prezintă pe contul de facebook al asociaţiei evenimente importante din trecutul fotbalului rossoner. În primul episod, asociaţia a rememorat momentul de suflet din 1 aprilie 1998:

Cele mai citite

Related Articles