Michael SchumacherSedativele administrate lui Michael Schumacher, aflat în comă indusă de o lună, „au fost diminuate pentru a permite începerea unui proces de trezire, care ar putea dura mult timp”, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al septuplului campion mondial de Formual 1, Sabine Kehm.

La o lună de la gravul accident suferit de Schumacher la schi, în staţiunea franceză Meribel, fostul pilot se află în continuare la terapie intensivă în spitalul din Grenoble.

Iniţial, s-a stabilit clar între toate părţile interesate să nu se comunice această informaţie medicală până când acest proces nu era consolidat, în scopul de a proteja familia sa. Nu vom mai comunica alte informaţii cu privire la etapele intermediare. Familia sa cere încă o dată să i se respecte intimitatea, să se respecte secretul medical şi să nu fie deranjaţi doctorii care îl tratează pe Michael. În acelaşi timp, familia doreşte să exprime sincere aprecieri pentru simpatia manifestată în toată lumea „, a declarat Kehm.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al campionaului german calificase drept speculaţii articolele din presa franceză care informau despre o trezire progresivă a acestuia. L’Equipe precizase, fără a cita vreo sursă, că Schumacher se afla „în faza de trezire progresivă” după o lună de comă artificială.

Michael Schumacher, 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori, fiind în comă indusă de la internarea sa într-un spital din Grenoble.Sursa:Mediafax