A fi sau a nu fi în Liga a II-a. CSM Reşiţa pregăteşte “dubla” decisivă pentru promovare

CSM Reşiţa a mers voiniceşte în grupă, dar a mai pierdut din viteză pe finalul unui sezon în care obiectivul declarat al grupării rossonere este revenirea echipei în Liga a II-a. Premisele succesului: un antrenor cu experienţă, în persoana lui Dan Alexa, şi un lot care e de pe acum aproape de nivelul eşalonului doi. După defilarea din grupă şi o calificare cu emoţii în faţa formaţiei CSC Ghiroda, trupa rossoneră pregăteşte dubla decisivă pentru promovare. Adversara Reşiţei este CSC Dumbrăviţa, cea care a câştigat seria a 8-a în dauna Ghirodei şi a eliminat ulterior formaţia CSM Deva, colega de serie a rossonerilor. Timişenii s-au impus la Deva cu 5-1 – un succes surprinzător prin proporţiile scorului, aşa cum recunoaşte chiar antrenorul Reşiţei, Dan Alexa. În retur, Deva s-a impus la Dumbrăviţa cu 3-1, dar gazdele au menajat câţiva jucători importanţi, în perspectiva dublei cu CSM Reşiţa. Va fi cu siguranţă un duel interesant şi spectaculos. Din păcate, în tabăra reşiţeană sunt incerţi câţiva jucători importanţi, care au avut contribuţii decisive la succesele din actualul sezon. Despre confruntarwa cu Dumbrăviţa vorbeşte antrenorul Reşiţei, Dan Alexa.

„Dubla cu Dumbrăvița este ca o finală: vom întâlni o echipă care a câștigat o serie foarte grea. Din ce am urmărit, Dumbrăvița este clar cea mai bună din seria Timiș și Arad și va fi o dublă manșă disputată. Important este ca noi să arătăm foarte multă determinare. Avem jucători cu experiență, care pot face față presiunii unui joc de acest gen. Orice baraj este special, s-au întâmplat multe lucruri de-a lungul timpului, echipe cu nume, care erau favorite, au pierdut. Consider că șansele sunt de 50/50, iar Dumbrăvița în play-off a tranșat imediat seria. Deci, nu va fi ușor, dar am așteptări mari de la jucătorii noștri. Am avut un an foarte bun și am defilat un sezon întreg. Vrem să încheiem cu succes ceea ce am început. Momentan avem absenți, sunt probleme de lot la Aboubacar, Mediop și Drăghiceanu. Aceștia sunt jucători foarte importanți pentru noi și nu știu sigur dacă-i voi avea apți la ora meciului cu Dumbrăvița. Din păcate, pe această listă a jucătorilor cu probleme medicale îl avem mai nou și pe Valentin Munteanu”, a precizat Dan Alexa.

Aportul suporterilor ar putea înclina balanţa în favoarea rossonerilor – iar din acest punct de vedere, Reşiţa stă mult mai bine. Guardia Ultra e cea mai puternică voce a fanilor, iar alături de ea vor veni, cu siguranţă, o mulţime de microbişti dornici să poarte Reşiţa spre victorie.

Turul dublei decisive se dispută sâmbătă, de la ora 18.00, la Dumbrăviţa, iar returul care va decide promovata este programat miercuri, 8 iunie, de la 17.30, în Valea Domanului.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles