Şahiştii reşiţeni au evoluţii reuşite la Campionatul Naţional de copii şi juniori

Campionatul Naţional de Şah pentru copii şi juniori are loc în aceste zile in statiunea Calimanesti-Caciulata. Reprezentanţii judeţului Caraş-Severin, Alin Stângu şi Alexandru Korcsek, ambii de la Talbot Reşiţa au început cu o evoluţie bună.
Înaintea ultimei runde Alin Stângu are 6 puncte din 8 şi are  şanse reale  de a se clasa în primii 12 jucători (cei ce vor fi selectaţi în lotul naţional de juniori U8) şi de a obţine categoria a III-a de clasificare sportivă.
Alexandru Korcsek cu 5 puncte din 8 este printre protagoniştii categoriei U12. Alex a jucat până în runda a VIII-a doar cu jucători aflaţi în lista ELO şi are şanse reale de a obţine la sfârşitul competiţţiei rating internaţional ( ELO) si categoria a II-a de clasificare sportivă.
Luni dimineaţă este programată ultima rundă, după amiază este concursul de dezlegări probleme, marţi si miercuri este planificat concursul de şah rapid, iar joi dimineaţa concursul de şah fulger. La toate aceste competiţii judeţul Caraş-Severin este reprezentat  de trei jucători:Alin Stângu, Alexandru Korcsek, ambii de la Talbot Reşiţa si Daniel Korcsek, ultimul de la Muncitorul Resita, ne-a transmis Mihai Bolintiş, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

033 032

Cristina Corocan

De același autor

Related Articles