13 cu noroc pentru CSM Reşiţa! Fotbaliştii rossoneri obţin la Dej prima victorie în deplasare

Divizionara secundă CSM Reşiţa se întoarce cu trei puncte preţioase de pe terenul Unirii Dej! Meciul din cea de-a 13-a etapă a eşalonului doi a început perfect pentru fotbaliştii rossoneri: în minutul 2, Denis Fărăgău l-a învins pe portarul gazdelor, Rareş Pop, cu un şut din interiorul careului. Unirea a restabilit egalitatea în minutul 32 după o fază fixă: Denis Golda a înscris cu capul şi a stabilit scorul pauzei, 1-1.

La reluare, Reşiţa a ieşit mai hotărâtă în ofensivă, iar eforturile rossonerilor au fost răsplătite în minutul 62, când Marian Drăghiceanu şi-a adus echipa în avantaj cu un şut din zona centrală a careului advers. Scorul final, 3-1 pentru CSMR, a fost stabilit în minutul 78 de Alexandru Negru, care a finalizat cu gol o frumoasă acţiune personală pe stânga atacului reşiţean. Aceasta este a doua victorie consecutivă pentru rossoneri – şi prima obţinută afară în actualul sezon. De remarcat că formaţia resiteana a fost condusă încă o dată de pe bancă de secundul Ştefan Bărboianu. Suspendat şi pentru acest joc, Flavius Stoican şi-a urmărit elevii din tribună – şi a lăudat la final întreaga echipă:

“O victorie meritată, am început foarte bine jocul, apoi am suferit un pic – după o lovitură liberă din lateral au reușit să egaleze. Dar, per total, s-a văzut de la bun început că avem un moral bun, avem șansa de a termina această partidă victorioşi – ceea ce s-a și întâmplat. Mă bucur pentru jucătorii care au marcat, mă bucur pentru Fărăgău, care este la al doilea meci consecutiv în care reușește să înscrie. Apoi Drăghiceanu, o evoluție foarte bună, încununată cu un gol – și mă bucur pentru Negru, un jucător tânăr în care eu cred și îmi pun speranțe foarte mari. Ei sunt evidențiații pentru că au avut aceste realizări, dar fără ajutorul colegilor nu s-ar fi întâmplat lucrul acesta. Trei puncte importante pentru noi, şi la fel de important este că legăm victoriile iar moralul echipei crește.
Dar trebuie să rămânem concentrați până la final, avem aceste două săptămâni de pauză în care putem să reglăm și lucrurile care nu funcționează, pentru că mai sunt, ca la oricare echipă, și anumite aspecte care trebuie îmbunătățite.
Cred că am fost echipa care a avut o posesie mai bună, care a controlat jocul, ne-am creat ocazii mai mari, plus dorința fiecărui jucător în parte de a demonstra că îmbracă cu drag acest tricou. Deci, diferența a fost ca atitudine, ca dorință, ca stare de spirit. Era și normal, singurul lucru de care mi-a fost teamă un pic a fost să nu intervină relaxarea – dar am avut o discuție mai bărbătească cu jucătorii înainte de partidă, le-am explicat că nu trebuie să cerem fără să demonstrăm în teren. Au înţeles şi, ca dovadă, lucrurile au fost așa cum ni le-am dorit și plecăm bucuroși de la stadion.”

Despre succesul de la Dej a vorbit şi secundul Ştefan Bărboianu, cel care a condus echipa reşiţeană de la marginea terenului:

“Ce să spun, mă bucur tare mult pentru această victorie și pentru băieți. Mă bucur din suflet, pentru că i-am simțit foarte motivați și foarte montați pentru a reuși și a face lumea fericită, pentru a îndrepta lucrurile – pentru că sunt jucători care joacă cu sufletul și au venit aici să facă ceva pentru Reşiţa şi pentru echipa aceasta. Sunt și ei fericiți, au continuitate. Sunt ferm convins că au înțeles mesajul nostru și o să rămână la fel de concentraţi și vor munci la fel de mult. Mă bucur tare mult pentru Drăghiceanu, care pune mai mult suflet ca oricare. Mă bucur tare mult pentru evoluţia reușită a lui Dudea, pentru că este un jucător care ne dă încredere și trage grupul după el; mă bucur pentru Fărăgău, de la meci la meci crește și arată foarte bine. Mă bucur tare mult și pentru Bichonul (Al. Negru, n.r.) care a intrat și a înscris. Ei merită un plus pentru meciul de azi. Din partea băieților vrem să dedicăm această victorie domnului primar Ioan Popa.”

Unirea Dej: R. Pop – Piftor, Kereki, D. Pop, Al. Șuteu, Chira, Ad. Pop, Vic. Stancovici, Golda, Blaj (cpt.), Ciocan (Fulga 64′). Rezerve: Cl. Chindriș, Anca-Trip -, Negrea, Zamfirescu, Vl. Stancovici, Georgiu, Pruteanu, D. Șuteu. Antrenor: Dragoș Militaru


CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Dudea (cpt.), Rimovecz, Gomboș, Isac, D. Fărăgău, Fota, Drăghiceanu, Cip. Rus (Ndiaye 61′), Lascu. Rezerve: Ct. Căpățână – Andr. Burlacu, Domil, Al. Sabău, Fr. Cristea, Al. Negru, Bărboianu, Chera. Antrenori: Flavius Stoican (suspendat), Ştefan Bărboianu

Etapa următoare e programată pe 25 noiembrie, când CSM Reşiţa va primi acasă replica formaţiei CSM Alexandria.


sursa foto: facebook CSM Resita (Miruna Mihancea)

Cele mai citite

Related Articles