Zeci de controale şi amenzi aplicate de către DSVSA Caraş-Severin comercianţilor din judeţ

Din  28 martie şi până în 11 aprilie, conform comunicatului de presă transmis de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, au fost effectuate o serie de de verificări privind  prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale.

Au fost controlate un număr de 115 unităţi înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranţa alimentelor, între care supermarketuri,  unităţi alimentaţie publică tip restaurante, pizzerii, magazine alimentare/mixte,  cofetării-patiserii, pensiuni, laboratoare cofetărie-patiserie, măcelării, centru de prelucrare lapte independent, magazine desfacere pește, depozite alimentare,  unitate de comercializare a produselor congelate, carmangerii, 3 unități autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare cu produse de origine animal, depozit frigorific, depozit independent fără regim termic și abatoare de ungulate.

Amenzi de peste 40 de mii de lei

În baza planului comun de măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit în perioada Sărbătorilor Pascale, au fost efectuate un număr de 7 controale împreună cu lucrători de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție și alături de comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

În urma controalelor oficiale realizate au fost aplicate un număr de  7 sancţiuni contravenționale, din care 2 de tip  avertisment pentru neîntreţinerea spaţiilor de lucru în condiţii  corespunzătoare de igienă și 5 amenzi în valoare de 41.200 lei pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, echipament de protecție neadecvat și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Verificări şi ale mijloacelor de transport                   

Împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Județean de Poliție Caraş-Severin au  fost organizate 4 controale în trafic astfel: în zona Oravița, zona Băile Herculane, zona Oțelu Roșu și zona Bocșa. Au fost verificate un număr de 41 mijloace de transport.

Nu au fost constatate abateri de la legislația sanitară veterinară.

A fost reținută oficial cantitatea de 10,623 kg produse de origine animală (2,068 kg produse lactate și 8,555 kg produs din carne) care va fi dirijată către o unitate de neutralizare.

Nu a fost dispusă măsura suspendării temporare sau interzicerea activității la nici o unitate.           

La această dată la nivelul județului Caraș-Severin sunt avizate 2 puncte de sacrificare temporară a mieilor (Reșița și Moldova Nouă), în care se asigură supravegherea sanitară veterinară şi sunt respectate condiţiile de igienă precum şi respectarea legislaţiei sanitare veterinare referitoare la bunăstarea animalelor.

Cele mai citite

Related Articles