Vremea capricioasă decalează cu o lună deschiderea bazei de agrement de la Şură

Ploile au întârziat cu mult lucrările de reabilitare a zonei, aflată acum într-un amplu proces de reamenajare pentru a fi pregătită pentru deschiderea sezonului estival, a declarat pentru Radio Reşiţa administratorul incintei Dorin Bistrian, deşi imaginile cu iarba necosită şi porţile ferecate, primite la redacţie de ascultătorii noştri, îl cam contrazic.

La solicitarea unui punct de vedere din partea Radio Reşiţa, directorul SC Pieţe, administratorul bazei de agrement de la Şură, Dorin Bistrian a intervenit în zonă şi a declarat pentru postul nostru:

Vremea nu ne-a permis să deschidem mai repede, oricât am forțat noi. Vara începe la 1 iunie. În această perioadă am desfășurat acțiuni de curățenie și aducere la stadiul de funcționare a tuturor facilităților create de noi în ultimii 2 ani de când am preluat acest obiectiv, și anume: să cosim iarba, să aducem nisip pentru plajă, să curățăm zidurile și terasele. Avem solicitări de evenimente pentru că oamenii au fost foarte mulțumiți de serviciile oferite și de ce au văzut că s-a făcut la șură, având în vedere că zona era paragină până să o preluăm noi. Investițiile, reparațiile se fac cu personalul nostru și din banii societății. Solicităm sprijin pentru lucrări mai mari și care necesită utilaje pe care îl primim din partea primăriei prin direcția de întreținere. De exemplu tunderea gazonului pe platoul de la Şură, care este undeva la două hectare și care necesită o intervenţie mecanizată și având în vedere vremea urâtă și faptul că terenul mustește de apă, nu am putut să băgăm acolo utilajul pentru că acolo vor avea loc evenimentele ori dacă intră utilajul stricăm terenul. Probabil săptămâna viitoare se anunță soare și colegii noștri de la întreținere vor veni pentru a cosi iarba și pe platou. În rest, ne descurcăm cu oamenii noștri şi cu resursele noastre“.

Dorin Bistrian a mai subliniat că, primul evemiment amplu care va deschide sezonul estival de la Şură va fi cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Etnica”, programat a se desfăşura între 30 iunie şi 2 iulie.

De același autor

Related Articles