[VIDEO] Catalogul lui Dumitru Gorzo – Picturi cu vârf și îndesat a fost lansat la Bookfest

Catalogul lucrărilor pe care pictorul Dumitru Gorzo le-a realizat și le-a expus la Universalul Vechi din Reșița a fost lansat vineri, 3 iunie, în cadrul Salonului Internațional de carte Bookfest 2022.

Invitat la eveniment a fost și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa care le-a povestit celor prezenti despre istoria magazinului Universal, locul unde a fost vernisata pentru prima data expozitia ”Picturi cu vârf și îndesat” semnată de artistul Dumitru Gorzo.

Dumitru Gorzo, născut pe  21 martie 1975, în Ieud, Maramureș este un artist plastic complex-pictor, grafician, sculptor. Multe dintre lucrările sale fac aluzie la viața politică și evenimentele traversate de societatea românească, Gorzo declarându-se împotriva izolării de viața reală prin intermediul artei. Viziunea parodică pe care o propune în legătură cu unele problemele ale societății din România l-a transformat într-un artist controversat. Artă plastică semnată de Dumitru Gorzo are elemente  în care domină o reflectare a gândirii sale misterioase, ce se bazează pe întâlnirea minunată și neașteptată dintre irealitate și cotidian.

De același autor

Related Articles