victor_ponta_operatie_5e04360c8f

Gata vacanţa. Am profitat cred, destul de primele zile de acalmie politică din acest an. Toată lumea era preocupată de caniculă, de rezultatele la BAC, de înscrierea la licee, aşa că am avut un moment de acalmie. Premierul operat la Înalta Poartă, preşedintele cu ale lui, parlamentarii în vacanţă, Executivul cu măsuri de strictă necesitate, ce mai era aşa o linişte şi o lipsă de scandal că zău, mi-am făcut griji. Noroc în fostul preşedinte care mai apărea cu câte o declaraţie de te luau fiorii pe la televeziuni. Dar gata, toate s-au sfârşit; de astăzi s-a întors premierul.
De-acum presimt că toţi vor sări asupra lui, ca lupii pe oile nepăzite de la stână: Iohanis îi va cere din nou demisia; DNA-ul îl va chema să dea cu subsemnatul, vor ieşi din acalmie şi liderii opoziţiei d-na Gorghiu şi companionul dl Blaga, nenea Oprea cu vipuşcă cu tot, va trebui să explice de ce l-a susţinut pe MRU la şefia SIE, iar Traian Băsescu….dar ce mai contează ce spune fostul preşedinte.
În cârje, nerefăcut complet după operaţia de la genunchi. Genunchiul stâng, normal, că doar nu era să opereze genunchiul opoziţiei. Gata, acum a sosit, problema e că nu poate încă să preia frâiele guvernării. De ce? Simplu, pentru că are nevoie de acordul scris al preşedintelui Iohanis. A avut nevoie de aprobare când a rămas în medical? A avut. Ei, acum are nevoie de o altă aprobare. Fără aceasta, generalul cu vipuşcă rămâne premier; interimar cei drept dar tot premier. E nevoie ca Iohanis să ia act de solicitarea scrisă a premierului, să facă dovada că e apt de serviciul guvernamental şi…gata treaba. Problema e să nu-l pună preşedintele la un test simplu de efort şi anduranţă: mai o flotare două, mai o genoflexiune, acolo…Ups, aici nu ştiu pe unde va scoate cămaşa premierul. Dar nici nu cred că preşedintele îi va solicita acest lucru.
Eu mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă se opera la genunchiul drept? Ar fi fost liberalii şi preşedintele Iohanis mai îngăduitori? Nu de alta, dar nu îţi prea convine să şti că ditamai premierul e de acoord să se intre cu bisturiul în genunchiul de dreapta. Hai că se taie în carne vie din stânga, nu-i nimic în opinia dumnealor. Dar cu dreapta…pardon cu dreptul….
Se spune, despre poveşti cel puţin, că totul e bine când se termină cu bine. În acest caz nu ştim însă cum se va sfârşi, nu de alta, dar am ajuns abia la mijlocul poveştii şi nu ştim naratorul ce capitole surpriză mai scoate la iveală. Dar nu-i nimic, pe noi nu ne ia somnul, vom aştepta şi sfârşitul, care nu se ştie…va fi cu hapy and sau….

(Dan Agache)

Sursa foto: www.libertatea.ro