Camera Deputaţilor a votat astăzi eliminarea taxei radio-tv, la propunerea preşedintelui PSD, deputatul Liviu Dragnea. Liderul social-democraţilor a argumentat că renunţarea la această taxă nu va pune cele două instituţii sub control politic.

Totodată, el propune ca, de la anul, cele două servicii publice să primească sume mai mari de la bugetul de staţ prin care să fie acoperită valoarea acestei taxe.

Proiectul a fost votat in unanimitate de Camera Deputaţilor, cu 225 voturi „pentru”, deşi, în ceea ce priveste taxa radio-tv, liberalii s-au declarat împotrivă.

Astfel, urmează să fie eliminate, de la 1 ianuarie 2017, un număr de 102 taxe, printre care timbrul de mediul pentru autovehicule, taxele percepute la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu ocazia înfiinţării unei firme, taxele pentru cazierul fiscal şi cazierul judiciar. De asemenea, dispar taxa pentru serviciile prestate de Ministerul de Interne pentru public şi tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii. Alte taxe care vor fi desfiinţate sunt cele de eliberare a permiselor de pescuit reactiv şi sportiv, cele extrajudiciare de timbru, tarifele pentru plata pierderii sau modificării actelor, iar în cazul eliberării paşapoartelor se elimină taxa suplimentară.

Pe de altă parte, legea lui Dragnea a băut un adevărat record de viteză: într-o singură săptămână a trecut de Senat şi a ajuns în plenul Camerei Deputaţilor.