Valul 4 al pandemiei este mai aproape decât se credea inițial și probabil în cel mult o lună vom ajunge să avem din nou mii de îmbolnăviri zilnice, avertizează specialiștii unui mare operator de servicii medicale private din România, care mai precizează că din toamnă va crește presiunea pe spitale.

Un studiu a evidențiat că jumătate din populația orașelor mici și o treime dintre dintre cetățenii orașelor mari au fost infectate până acum cu virusul SARS-CoV-2, cifre mai mari de nouă, respectiv de trei ori față de cele oficiale.

Cercetarea precizează că numărul celor care fie au trecut prin boală, fie s-au vaccinată ar putea ajunge la 12.000.000 de persoane și că cei care au fost infectați nu sunt suficient de protejați împotriva tulpinii Delta, cea mai eficientă soluție fiind vaccinarea.

Din datele prezentate mai reiese că aproape 70% din totalul bucureștenilor au căpătat imunitate naturală sau prin administrarea de vaccinuri.

Cercetarea s-a desfășurat pe un eșantion reprezentativ de peste 900 de persoane din București, Cluj, Constanța, Timișoara, Giurgiu, Suceava și Piatra Neamț.

romania-actualitati.ro