Se redeschide traficul pe DN 57, dar se va circula tot cu restricții

După două luni și jumătate, se reia traficul rutier pe DN 57, în zona localității Berzasca. Începând cu 1 aprilie, circulația autovehiculelor va fi permisă, însă cu restricții pentru că în zonă încă se lucrează pentru îndepărtarea pietrelor de pe versanți. Conform purtătorului de cuvânt al Direcției Regionalei de Drumuri și Poduri Timișoara, Alina Sabou, circulația va fi permisă doar între orele 07:00 – 20:00, pe o perioadă de 10 minute la un interval de câte 30 de minute. Traficul va fi dirijat cu piloți care vor da drumul autovehiculelor alternativ, pe banda de circulație amenajată provizoriu.

„În cursul nopții, respectiv intervalul 20:00 – 07:00, circulația va fi închisă! În zilele de sâmbătă și duminică, circulația rutieră va fi posibilă în același interval orar. În urma căderilor masive de rocă din 17 ianuarie, eveniment care a dus la oprirea circulației, în perioada februarie – martie 2023, antreprenorul lucrării de stabilizare a versantului a efectuat 9  etape de detonare cu societăți de specialitate, în urma cărora s-a desprins o cantitate semnificativă de rocă aflată în echilibru precar. În perioada următoare, se vor inventaria rocile puternic fisurate/crăpate. În paralel, se va amenaja un zid de retenție din blocurile masive de rocă prăbușite la marginea benzii de circulație amenajată și se va curăța materialul mărunt din spatele acestuia. Vor continua și lucrările de detonare cu material explozibil. Pe timpul detonărilor, traficul va fi oprit, urmând ca antreprenorul să îndepărteze materialul rezultat și să redeschidă circulația locală după același program menționat anterior”.

Deocamdată, este exclusă posibilitatea deschiderii circulației rutiere pe ambele benzi, a mai precizat Alina Sabou. Pe acest sector, este prevăzută a se executa o structură de protecție în vederea prevenirii accidentelor ca urmare a prăbușirii rocilor.

De același autor

Related Articles