Salarii majorate pentru conducerea Consiliului Județean! Angajații primesc flori și ciocolată

Angajații Consiliului Județean Caraș-Severin rămân fără salarii majorate, deși legea 153 permite creșterea veniturilor. Proiectele de urgență ce vizau această indexare au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, pentru că nu aveau avizul comisiilor de specialitate. Singurele salarii mărite sunt cele ale președintelui și vicepreședinților Consiliului Județean. Romeo Dunca spune că s-a trezit cu 5 mii de lei în plus la salariu, fără să știe.

„Personalul de aici merită mai mulți bani. Oamenii care lucrează la documente au aceleași salarii de 2-3 ani încoace. Eu m-am trezit cu 5.000 de lei net, luna trecută în plic și, după ce am întrebat, secretarul județului mi-a spus că e o majorare prin lege. Eu nu trăiesc din salariu și de aceea n-ar fi o problemă să renunț la ei. Dar retragem de pe ordinea de zi proiectele ce vizează salarizarea, cu promisiunea că până la ședința următoare analizăm mai bine subiectul. Îmi cer scuze angajaților care merită această majorare, chiar dacă este modică”.

Mai în glumă, mai în serios, Dunca a declarat, în plenul ședinței Consiliului Județean, că sumele primite în plus de demnitari vor ajunge la salariați sub formă de apă, ciocolată și flori.

„Vom rezolva la ședința ordinară următoare acest aspect, ședință care va fi undeva până în data de 15 mai. Până atunci, atât eu cât și cei doi vicepreședinți măcar vom cumpăra apă minerală, ciocolată și flori și o să le dăm până când rezolvăm problema asta, celor care lucrează”.

În prezent, Consiliul Județean Caraș-Severin are 150 de angajați.

Cele mai citite

Related Articles