Lugoj: Lucrările de reabilitare a pistei de atletism se apropie de finalizare

Lucrările de refacere si modernizare a pistei de atletism, din jurul terenului principal de la Stadionul Municipal din Lugoj, se apropie de finalizare.

Noua pistă de alergări a fost vopsită în albastru și va avea șase culoare pentru alergări pe distanța de 100m și cinci pentru restul suprafeței. Tartanul a fost turnat pe o suprafață de circa 2.800m² peste un strat suport asfaltat, pista având o lungime totală de 405m. În cadrul lucrărilor a fost făcută și pista de sărituri.

Tot în această perioadă s-a montat și o tabelă electronică, în locul celei de tablă, amplasată de pe pilon de beton la poarta a 2-a de joc. Fosta tabelă a fost avariată de furtuna din 2017.

Lucrările de refacere și modernizare a pistei de atletism din jurul terenului principal de la Stadionul Municipal din Lugoj, începute în cursul anului trecut, se apropie de finalizare.

Săptămâna trecută a fost turnat ultimul strat de tartan și s-a aplicat culoarea. Au mai rămas de efectuat doar lucrările de marcare a culoarelor pentru alergări.

Tot săptămâna trecută, la Stadionul Municipale din Lugoj a fost montată o tabelă electronică de marcaj modernă, care a înlocuit vechea tabelă de marcaj din tablă, grav deteriorată, ” a declarat primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu.

Lucrările de reabilitare au inceput în 2022, iar costurile au fost de aproximativ 700 de mii de lei, bani de la bugetul local.

În ultimii 2 ani s-au executat numeroase lucrări de îmbunătățire a condițiilor de antrenamente.

Au fost renovate vestiarele și amenajate altele noi pentru centrul de copii și juniori, s-a montat o suprafață sintetică la terenurile de tenis cu piciorul de la intrarea din stadion, s-a refăcut suprafața de iarbă la terenul doi și s-au executat lucrări de curățare la tribuna a 2-a, unde se are în vedere montarea a 2000 de scaune.

De același autor

Related Articles