Problemele par că nu au rezolvare la Spitalul Judeţean Reşiţa. Pacienţii sunt cei care suferă!

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Resiţa nu s-a putut întruni astăzi pentru a analiza cele 6 puncte aflate pe ordinea de zi din lipsa de cvorum.

Mai exact, 4 membrii din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean din Reşita au lipsit de la această şedinţă. Din păcate cei 3 membrii prezenţi nu au avut cum să analizeze subiectele aflate pe ordinea de zi.

Şi managerul Alina Stancovici a părăsit sala de şedinţe în primele minute. Preşedintele CA, medicul Paul Purea a subliniat din nou că întreaga situaţie este o bătaie de joc la adresa pacienţilor:

“O bătaie de joc. Doresc să am discuții cu niște oameni care într-adevăr au făcut ceva. Eu știu că oamenii suferă și cred că o să scriu Ministerului Sănătăţii că nu-și mai are rostul un Consiliu de Administrație. Noi suntem la mijloc. Acești membrii ar trebui să țină seamă și să aibă o anumită conștiință. De exemplu dl. director Miloș a zis până nu mă edific, a dat telefon la București, eu nu mai trimit deocamdată pe nimeni în Consiliul de Administrație, atâta timp cât nu e absolut sigur. Fără incompatibilități, fără probleme, fără discuții. Celălalt membru de la Colegiul Medicilor nu putea să vină pentru că nu s-a propus, nu au ajuns ei la un numitor comun pe cine să trimită în Consiliul de Administrație… Domnul Başag mi-a dat telefon că nu poate să vină. Nu poți să nu vii la o asemenea ședință!

Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte importante, dar care nu au putut fi analizate din lipsă de cvorum. Iar aceste lucruri pot avea repercursiuni grave în zilele următoare, explică medicul Paul Purea:

E foarte posibil să fie un medic specialist, de exemplu, să-și fie dat examenul de primariat și omul acela nu poate să fie încadrat acuma și plătit. Vă dați seama că ne poate da în judecată, că zice că ăștia n-au discutat și eu pierd bani de aici, de la asemenea discuții se ajunge la cu totul altceva, mult mai grav. Cât despre punctul 5 de pe ordinea de zi, analiza situația financiară actuală a Spitalului Județean. Prezentarea situației financiare la zi. Eu sunt convins că n-ar fi fost nici asta la zi”.

În cadrul şedinţei de astăzi preşedintele Consiliului de Administraţie, Paul Purea a purtat discuţii şi cu directorul medical Gheorghe Beg dar şi cu directorul financiar Adina Miloş. Revenim cu detalii într-un articol următor.

Consiliul de Administrație se va întruni din nou săptămâna viitoare.

De același autor

Related Articles