Problema drumului județean 572 rămâne nerezolvată

Drumul județean 572 a fost predat la Compania Națională de Investiții, dar nu s-a obținut niciun răspuns de la București, deși a fost organizată licitația pentru proiectare, iar Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții s-a finalizat anul trecut, în toamnă. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca spune că așteaptă în continuare o decizie favorabilă.

„Suma rezultată din calculele este de  aproximativ 100.000.000 ron inclusiv TVA. Investiția a trecut prin tot ceea ce ținea de partea tehnică. A ajuns la bani și, din considerente financiare sau politice care nu depind de mine, astăzi nu avem încă un răspuns de la București, deși în primă fază primisem confirmarea ministrului că drumul va fi finanțat. Din păcate, se pare că prioritățile politice s-au schimbat în Caraș-Severin, peste noapte. Rămâne să facem presiuni pentru ca acest drum să primească finanțarea necesară”.

Primarul din Forotic, Alexandru Sporea și-ar dori să se facă măcar reparații provizorii.

„Propun să facem o pietruire. Nu ne costă mai mult de 200-300 de mii de lei. O pietruire care va ține câțiva ani până la implementarea respectivului proiect. Noi nu ne dorim un drum asfaltat în 2023, deși ar trebui să circulăm pe două benzi. Ne dorim măcar o pietruire care să țină. Avem două cariere de piatră, una care funcționează, cealaltă care va funcționa și sunt utilaje de mare tonaj. Noi, dacă pietruim superficial și dacă nu facem șanțuri suficient de adânci, lucrarea nu va ține”.

În urma dicuțiilor avute cu cetățenii din Forotic, Romeo Dunca a stabilit că se va aloca o sumă din bugetul județului pentru a se remedia porțiunile de drum cu probleme majore. Dunca a promis că va reveni în luna iunie la Forotic pentru a le prezenta oamenilor, concret modul în care se va acționa.

Cele mai citite

Related Articles