Primăria Reşiţa vinde chiriaşilor, în regim ANL, apartamentele în care locuiesc

Primăria Reşiţa scoate la vânzare în regim ANL, aproape jumătate din apartamentele de tip social, de stat sau de serviciu pe care le deţine pe raza municipiului, a declarat pentru Radio Reşiţa edilul Ioan Popa:

Avem solicitări tot mai multe de achiziție a apartamentelor în regim de ANL, deși banii nu revin primăriei Reşiţa, ci doar un procent insignifiant de 2 – 3%, bugetul majoritar merge spre Agenția Națională de Locuințe. Avem două avantaje aici: unul este legat de faptul că vânzarea de ANL-uri creează punctaj pentru orașul în care se întâmplă acest lucru și dă dreptul să solicite alte clădiri, blocuri în regim de ANL, lucru pe care noi deja îl facem, că avem câteva proiecte câștigate și în altă ordine de idei începem să schimbăm mixul de populație. Vânzarea pe ANL se întâmplă și că am majorat puțin cuantumul chiriilor și oamenii au început să se gândească: domnule, decât să plătim o chirie care e destul de serioasă deja, mai bine luăm un credit și ne luăm apartamentul și îl avem în proprietate. De ce nu s-a făcut până acum vânzarea în regim de ANL? din două motive: unul că nu au fost apartamentate toate blocurile, deci nu erau dezmembrate și în al doilea rând, sistemul de calcul al prețului ANL-ului era foarte, foarte mare. S-a revenit un pic asupra lui și fac un apel la cei care locuiesc în acest gen de locuințe, să vină și să facă documente de cumpărare, pentru că este un moment prielnic, prețurile sunt foarte bune, sunt competitive și e bine să facă aceste achiziții„.

Ioan Popa a mai precizat că, în prezent preţul pe metru pătrat este undeva la 500 de euro, iar Primăria Reşiţa deţine o mie de apartamente, din care 400 în regim ANL.

Cele mai citite

Related Articles