Prefectul Cristian Gâfu retrimite echipele mobile în localităţile cu rată mică de vaccinare

Ritmul vaccinării împotriva COVID-19 a crescut în judeţul Caraş-Severin, dar nu suficient, este de părere prefectul Cristian Gâfu, care a precizat că în ultimele 24 de ore au fost imunizate aproape 1.000 de persoane, dintre care 60% cu prima doză.

Situaţia nu s-a îmbunătăţit simţitor ca şi procentaj. În continuare, în Caraş-Severin avem numai două localităţi, Băile Herculane cu 33% şi Reşiţa cu 31,5%, rată de vaccinare. 24 de UAT-uri au un procent între 20 şi 30%, 49 de localităţi între 10 şi 20%, iar comunele Şopotu Nou şi Cornereva sub 10%.

În aceste localităţi de săptămâna viitoare vom începe vaccinarea cu echipe mobile în încercarea de a sensibiliza populaţia şi a se imuniza. Cornereva, o comună cu 2.863 de cetăţeni doar 191 sunt vaccinaţi, iar la Şopotu Nou, sunt vaccinate 98 de persoane dintr-o populaţie de 1.000. Este extrem de puţin şi cred că mare parte din aceste persoane vaccinate în cele două unităţi administrativ-teritoriale sunt locuitori ai acestei comune care lucrează sau stau în altă parte a judeţului sau chiar în alt judeţ.

Cred că în realitate numărul este mult mai mic, deşi în vară, în cadrul campaniei „Oraşul vaccinează satul” am avut echipe mobile care s-au deplasat şi aici. În comuna Cornereva, de exemplu, au fost de două ori şi s-au prezentat mai puţine persoane decât cele care s-au programat.

Prefectul Cristian Gâfu îndeamnă populaţia să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru că doar aşa putem limita efectele pandemiei care sunt devastatoare.

Situaţia devine din ce în ce mai îngrijorătoare, a declarat Gâfu, având în vedere că în ultimele patru zile s-au înregistrat zilnic câte 10 decese, enorm de mult.

Paturile de la terapie intensivă sunt în continuare ocupate, atât la Reşiţa cât şi la Caransebeş, nu mai există niciun loc liber la ATI. În acest moment, în spitalele din judeţ sunt internate 242 de persoane cu COVID-19. În ultimele 14 zile s-au înregistrat aproximativ 1.700 de cazuri noi, o cifră foarte mare şi din păcate este în creştere.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Caraş-Severin, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 117 noi îmbolnăviri şi 5 decese.

De același autor

Related Articles