Ploile încep să se restrângă, dar temperaturile rămân scăzute

Ploile încep să se restrângă în majoritatea zonelor ţării, dar nu pentru multă vreme. După o zi de pauză, în care temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât în mod obişnuiţ de marţi vom avea un nou episod de instabilitate. Abia spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea se va ameliora, dar nu va fi foarte cald.

De marţi, ploile vor reveni, se vor extinde treptat până miercuri, în jumătatea de est a ţării, iar punctiform ar putea să depăşească 15- 20 de litri pe metru pătrat.

Temperaturile vor continua să mai scadă uşor, cel puţin în zona Moldovei, unde maximele vor porni de la 4-5 grade, dar în schimb în partea de vest a Olteniei, acestea vor atinge valori mai apropiate de normalul perioadei, spre 18-19 grade. Miercuri şi joi, va ploua în special în jumătatea de sud-est a ţării, unde izolat se vor cumula şi cantităţi de apă mai însemnate.

Spre finalul săptămânii viitoare, în preajma Floriilor, vremea va fi în general frumoasă, dar temperaturile nu vor fi prea ridicate, uşor sub mediile multianuale, maxime urmând a se situa între 10 şi 18 grade celsius.

sursa ANM