Noul an școlar 2021 – 2022 începe luni, cu prezențã fizicã la cursuri în Caraș Severin, dar cu mãsuri de protecție sanitarã în contextul creșterii numãrului de infectãri zilnice cu SARS-CoV-2.

În Caraș Severin, festivitãțile de deschidere ale noului an școlar au loc în aer liber, fãrã restricții privind numãrul de persoane, dar cu purtarea obligatorie a mãștii de protecție. Durata maximã a festivitãților este de o orã și jumãtate.

În contextul pandemiei, a fost emis un ordin comun al miniștrilor Educației și Sãnãtãții care prevede în continuare asigurarea distanțãrii fizice, purtarea mãștii de protecție, dezinfectarea mâinilor și circuite clare de acces în sãlile de clasã.

Conform documentului, la intrarea în școalã și pe coridoare, precum și la intrarea în fiecare clasã vor fi așezate dispensere/ flacoane cu soluție dezinfectantã pentru mâini, iar ușile vor fi menținute deschise, dacã este posibil, pentru a evita punctele de contact.

Sala de clasã va fi amenajatã astfel încât sã fie asiguratã distanțarea fizicã de minimum un metru între elevi, iar dacã acest lucru nu se poate realiza, atunci spațiul va fi organizat astfel încât sã se asigure distanța maxim posibilã între elevi.

Este interzis în continuare schimbul de obiecte personale.

Elevii și personalul didactic/ didactic auxiliar/ nedidactic vor purta mascã în permanențã în interior. Se recomandã ferm purtarea mãștii de uz medical, însã se admit mãști de tip textil care sã asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii. Sunt interzise orice alte dispozitive care înlocuiesc mãștile, cu excepþia vizierelor, care sunt permise doar pentru cadrele didactice din învãþãmântul special.

De asemenea, este recomandatã intrarea prin mai multe cãi de acces pentru a reduce fluxul de elevi.

Peste 37 de mii de copii din Caraș Severin vor păși astăzi în 400 de unități școlare.