Ofertă educaţională diversificată pentru anul şcolar 2022-2023 la Colegiul Tehnic din Reşiţa

În unităţile de învăţământ din Caras-Severin au fost împărţite pliantele cu oferta educaţională pentru anul şcolar 2022-2023 destinate elevilor de clasa a VIII-a.

Pentru următorul an şcolar liceele din Caraş-Severin au o oferta educaţională diversificată. Cu toate acestea, elevii de clasa a VIII-a care nu doresc să işi continue studiile în sistemul de învăţământ clasic, pot alege să înveţe una dintre meseriile puse la dispoziţie de către Colegiul Tehnic din Resiţa.

La învăţământul liceeal oferim o clasă de liceu cu două specializări, de tehnician operator roboţi industriali, unde oferim 12 locuri. A doua specializare este aceea de tehnician proiectant, unde avem 12 locuri. La învăţământul dual oferim la calificarea electrician constructor, 10 locuri, la calificarea sudor, 11 locuri, la lăcătuş mecanic prestări servicii, 15 locuri, la operator maşini cu comandă numerică, 10 locuri, la calificarea instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, 11 locuri şi la meseria confecţioner produse textile, 17 locuri. Oferim la învăţământul profesional calificarea frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, 13 locuri, mecanic auto, 12 locuri, mecanic utilaje şi instalaţii în industrie, 12 locuri, strungar, 12 locuri şi electromecanic utilaje şi instalaţii industriale, 12 locuri,” ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic Reşiţa, Dalina Rancu.

Elevii de clasa a VIII-a care aleg să îşi continue studiile la Colegiul Tehnic din Reşiţa au parte şi de o serie de beneficii.

Dalina Rancu: „În primul rând şcoala, atelierele, sala de sport şi baza sportivă au fost complet reabilitate pe fonduri europene, bursele de studiu lunare, bursele de studiu suplimentare pentru elevii care urmează învăţământul dual, alături de bursele profesionale, bursele „Banii de liceu” pentru elevii de la învăţământul liceeal, cazarea si masa gratuite în internatul şcolii oferite de către Primăria Reşiţa, tichete de masă, transport gratuit şi decontarea transportului interjudeţean. De asemenea, un avantaj ar fi şi participarea la proiectele europene de tip ERASMUS.

Pot opta pentru această formă de învatamânt absolvenţii de clasa a VIII-a de anul acesta, dar si cei din seriile anterioare care au vârsta de până la 26 de ani. De asemenenea, pot alege învatamântul dual si elevii care nu au luat parte la Evaluarea Naţională, dar care au situaţia şcolară încheiată.

Cele mai citite

Related Articles