Un nou termen pentru tramvai şi redeschiderea traficului auto în Lunca Bârzavei

Primarul Reşiţei, Ioan Popa a înaintat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de reintroducere a tramvaiului în Govândari. Edilul a declarat că Bulevardul Republicii se va redeschide complet până în data de 15 iunie.

Atât traficul rutier pe două benzi, cât şi transportul public în comun cu tramvaiul, vor fi deschise reşiţenilor în următoarele două săptămâni, a declarat pentru Radio Reşiţa, primarul Ioan Popa:

A existat o solicitare de la PORR să dăm drumul la trafic pe zona Intim – Kaufland, pe un fir, urmând ca în aproximativ două săptămâni să se poată merge pe ambele fire. Am zis să așteptăm și când îi dăm drumul să-i dăm drumul civilizat, astfel încât să nu mai creăm atâta vacarm și haos în zona de Govândari. Din estimările colegilor de la PORR, în 2 săptămâni putem da drumul la circulație, că mai avem de pus plante pe bulevardul central, aia nu e o problemă, că în loc de două benzi închidem o bandă și se lucrează pe una și mergem pe cealaltă. Din punctul meu de vedere, în două săptămâni vom circula cu mașinile, cu autoturismele proprietate personală și cu transportul public, cu tramvaiul, prin Govândari“.

Edilul a mai subliniat că, Bulevardul Republicii se va redeschide complet până în data de 15 iunie, iar paralel continuă lucrările şi în Lunca Pomostului, unde se toarnă asfalt pe calea de rulare a tramvaiului, dar şi în Muncitoresc unde se lucrează intens la staţia intermodală.

3 COMENTARII

 1. Ce noutîți încântătoare, comunică demolatorul Reșiței.Un diletant al administrației publice .Auzi veste, va circula tramvaiul în Govândari , dar traversarea Bulevardului de pe un trotuar opus pe celălalt rămâne complicată și char restricționată deoarece amplasarea căii de rulare a tramvaiului turcesc a fost concepută după gândirea edilului, deraiat, cu intenția declarată ,,să curenteze în parcări ,, posesorii de autoturisme .Acest proict trebuie să facă obiectul unor analize și investigații judiciare.De ce ? deoaree circulația autovehiculelor și a pietonilor este supusă unor reale și grave pericole.Unii poate vor zâmbi și vor reacționa , dar veți vederea că într-un viitor foarte apropiat asta se va produce.

 2. Domnule Primar Popa
  Am avut la UCMR un sef , care daca-i spunea seful ierarhic ca motorul care putea fi executat in 8-10 luni, sa fie gata in 3 zile, el in 3 zile promitea ca e gata, pentru ca habar nu avea sa aprecieze volumul de munca. Cam asa sint astia de la PORR, niste ageamii care habar nu au de ce iau salariile.
  Iata ce consider eu ca mai trebuie executat:
  1. Cel putin 2 treceri de pietoni intre micro 3 si micro 4, una unde se merge spre piata si una in dreptul patiseriei Roma.
  2. Cel putin o legatura stinga cu masina peste linia de tramvai ,din micro 3 in micro 4 si invers din micro 4 in micro 3
  3. In fata Bl. 24 cel putin 2 cai de acces spre parcari masini.
  4. Intrarile pe Bulevard trebuie amenajate cel putin sa arate estetic cu 2-5 m peste aliniamentul blocurilor.
  5. Inlocuite toate bordurile sparte de utilajele cu senile pe trotuarele de-a lungul bulevardului.
  6. Terminarea sensului giratoriu de la Intim.
  7. Inlocuirea asfaltului vechi si fisurat din fata blocurilor 24 si 26.
  Asta ar insemna un termen de luna septembrie, daca se lucreaza cum trebuie.
  Va salut domnule primar si va doresc sa reusiti sa determinati firma PORR sa execute lucrarile de mai sus.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles