Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila reacţionează în urma anchetelor derulate de Radio Reşiţa

Ministerul Sănătăţii în calitate de autoritate centrală în domeniul sănătăţii publice reacţionează în urma anchetelor jurnalistice realizate de Radio Reşiţa, în staţionarul 2 al Spitalului Judeţean.

Ministrul Alexandru Rafila a trimis astăzi o notificare oficială preşedintelui Consiliului JudeţeanCaraş-Severin, Romeo Dunca prin care scoate în evidenţă problemele identificate recent de către Inspecţia Sanitară de Stat. În acest document se arată că starea igienico-sanitară este necorespunzătoare în secţiile de cardiologie şi oncologie, există un deficit mare de personal şi nu au fost remediate deficienţele constatate în 2021 şi 2022 la acoperisul clădirii staţionarului 2.

Conform documentului, ministrul Alexandru Rafila îşi arată sprijinul pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor.

Inspecţia Sanitară de Stat a efectuat recent o serie de controale. Au fost găsite nereguli iar valoarea amenzilor date se ridică la 25.000 de lei, ne-a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Dănilă Miloş.

Cele mai citite

Related Articles