Medalii de aur, argint şi bronz pentru România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Premierul Nicolae Ciucă felicită elevii, profesorii şi coordonatorii pentru performanţele „remarcabile” obţinute de lotul României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică 2022.

„Împreună cu tinerii din loturile celorlalte discipline de studiu care au scris recent poveşti de succes arată că învăţământul românesc performează şi are un frumos viitor. Mult succes în continuare! Suntem mândri de voi”, a transmis, vineri, premierul printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a remarcat, pe aceeaşi reţea de socializare, palmaresul lotului României la această competiţie: o medalie de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz.

El le-a adresat felicitări elevilor: Mihai-Alexandru Bratu, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu (medalie de aur), Vlad-Ştefan Oros, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara (medalie de argint), Nicoleta Dobrică, de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti (medalie de bronz), Rareş Polenciuc, de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” din Roman.

De asemenea, Cîmpeanu i-a felicitat pe profesorii coordonatori Valentina Cojocaru, Roxana Preda (Universitatea din Bucureşti) şi Paul Helmer (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca). 

Agerpres

De același autor

Related Articles