Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice deschise din Oțelu Roșu și Sacu. Măsuri noi și pentru alte 13 localități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat din nou, astăzi, de către prefectul, Cristian Gâfu ca urmare a necesităţii instituirii de noi măsuri în unele localităţi din judeţul Caraş-Severin, pe baza incidenţei cumulate la 14 zile a cazurilor de Covid-19.

Localitățile Sacu și Oţelu Roşu au depășit rata de incidență de 6/1.000 de locuitori, astfel că începând de marți, 19 octombrie, aici se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

De asemenea în localitățile Marga, Vermeş, Vrani, Cornereva, Vărădia, Sasca Montană, Eftimie Murgu, Iablaniţa, Lăpuşnicu Mare, Ramna, Lupac, Turnu Ruieni şi Constantin Daicoviciu se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice aglomerate, respectiv: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, etc., dar și pe o distanţă de 50 m faţă de unitățile de învățământ.

Măsurile sunt valabile timp de 14 zile, până în data de 1 noiembrie, după care vor fi reevaluate, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

În cadrul şedinţei, prefectul, Cristian Gâfu, şi medicul epidemiolog, Mircea Borcău, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, au semnalat de asemenea numărul extrem de ridicat al deceselor, 30, înregistrate în acest sfârşit de săptămână, dar şi numărul cazurilor pozitive de Covid-19 înregistrate în aceeaşi perioadă, 307. Cei doi au subliniat din nou că vaccinarea populaţiei este singură modalitate de stopare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pot fi consultate și pe siteul prefecturii Caraș Severin.

De același autor

Related Articles