[FOTO] „Marşul pentru Viaţă” la Reşiţa: Arată că-ţi pasă!

Câteva sute de persoane au participat la „Marşul pentru Viaţă” la Reşiţa!

În acest an, manifestarea îşi propune să sprijine femeile în criză de sarcină, să încurajeze naşterea de copii şi să susţină familia şi tinerele mame în acest demers”, a declarat părintele Mihai Ciucur.

 

Radio România Reşiţa – partener media în cadrul acestei manifestări. Managerul Laura Sgaverdea a participat alături de organizatori şi reprezentanţii unor instituţii importante la şedinţa de lucru pentru organizarea acestui eveniment.

 

Zeci de tineri, prelaţi şi oameni de toate vârstele au participat astăzi la Marşul pentru viaţă organizat de ATOR Banatul de Munte, Protopopiatul Reşiţa, Asociaţia din inimă pentru inimă, Episcopia Caransebeşului şi Studenţi pentru Viaţă. Participanţii nu au fost doar din Reşiţa, ci şi din alte localităţi, iar Daniela Tudor a stat de vorbă cu unii dintre ei:

După ce au ascultat o scurtă slujbă de binecuvţntare, participanţii au mărşăluit pe Bd Muncii, în zona Intim şi s-au oprit la catedrala din Parcul Tricolorului unde au fost transmise mesajele organizatorilor şi au fost ascultate pricese-cântecele religioase din apropierea sărbătorilor pascale.

Pentru a sprijini femeile în criză de sarcină, principalele măsuri propuse sunt înființarea de cabinete de consiliere în criza de sarcină și acordarea unei indemnizații pe perioada sarcinii începând din a 14-a săptămână de sarcină (limita legală pentru avortul la cerere).

Prin activitățile pro-viață desfășurate, sunt promovate conștientizarea societății despre criza de sarcină, înțelegerea adevărului științific că viața începe de la concepție și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea. Nu există un organizator unic național, ci în fiecare localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro‑viață locale, de exemplu în Caraş-Severin ATOR, Banatul de Munte, Protopopiatul Reşiţa, Asociaţia din inimă pentru inimă, Episcopia Caransebeşului şi Studenţi pentru Viaţă, organizaţii implicate activ în această acţiune.

Marșul pentru viață din 2017 a avut loc în 138 de orașe din România și 149 de localități din Republica Moldova, reunind 110.000 participanți la nivel național.

Anul acesta, Marșul pentru Viață s-a desfăşurat sub tema „O lume pentru viață”.

 

Daniela Tudor