Justiţie, „mâcaţi-aş”!

6-mircea-basescu-bercea-DSC00598_4b308fc886

Cumulat, familia lui Bercea, cu Mondialul în frunte a reuşit să adune 25 de ani şi două luni. La atât au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa în dosarul în care erau acuzaţi de şantaj de fratele marinarului preşedinte.
Dacă aţi uitat, vă reamintesc filmul pe scurt al întâmplării: pentru a-l scăpa pe Bercea Mondialul de închisoare, sau cu o pedeapsă mai mică, Florin – fiul şi Izaura – soţia, i-au dat printr-un intermediar 600 de mii de euro lui Mircea Băsescu, de la care au primit promisiunea că „se va rezolva”. De rezolvat nu s-a rezolvat, iar Clanul Bercea şi-a cerut banii înapoi. În urma refuzului şi a tergiversărilor la care a recurs Mircea Băsescu, aceştia au dat în presă filmările în care Mircea Băsescu recunoştea că a primit banii, recunoştea de asemenea că şi preşedintele, adică Traian Băsescu e la curent cu toate acestea şi că totul se va rezolva cumva, nu de alta dar banii de unde să-i mai scoată.
Atâta doar că după ce le-a luat banii, a avut tupeul să-i dea în judecată, acuzându-i de şantaj. Care şantaj frate, când el recunoaşte deschis că a primit banii şi pentru ce i-a primit?. Instanţa, oarbă la argumentele şi dovezile celor din Clanul Bercea, i-a condamnat în total, la peste 25 de ani. Altfel spus, şi bătută şi… şi cu banii luaţi.
Departe de mine gândul de a ţine partea unor mafioţi, recunoscuţi pentru tot felul de fărădelegi, de la trafic de persoane, la camătă, şantaj şi mai ştiu eu câte, ce l-au trimis pe Bercea Mondialul în spatele gratiilor. Pe mine mă intrigă motivul pentru care instanţa nu l-a condamnat pe Băsescu Mircea.
Ştiţi că pe la noi mai circulă un proverb care sună cam aşa: „Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti”. Păi ce să spun eu mai mult decât o face vechea vorbă românească. Să fie oare talerul dreptăţii stricat? Nicio problemă, îl reparăm şi împărţim dreptatea cu justă măsură.
Mai e un lucru care mă intrigă: după ce a câştigat procesul şi a fost scos basma curată, Mircea Băsescu i-a dat în judecată pentru calomie şi pretinde un milion de euro. Curios cum seamănă suma asta cu cea promisă iniţial de Clanul Bercea, pentru care trebuia să intervină în justiţie.
Acum, rămaşi şi fără banii daţi iniţial, şi fără milionul pe care îl solicită fratele preşedintelui drept daune morale, şi cu aproape toată familia ascunsă după gratii, Clanul Bercea ce poate să mai spună? Nimic, sau poate să-şi ridice pălăria în faţa cucoanei legată la ochi şi să afirme cu tărie: Justiţie, „mâcaţi-aş”!

Dan Agache

Sursă foto: www.libertatea.ro

De același autor

Related Articles