În Caraş-Severin 1943 de persoane se află în autoizolare la domiciliu şi alte 2106 în Timiş

Luni, 30 martie 2020, în Caraş-Severin 1943 de persoane se află în autoizolate la domiciliu. Au iesit din izolare 938 de persoane.

188 de persoane se afla in carantina, iar 52 au iesit din carantina.

La nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 359 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 2106 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Direcția de Sănătate Publică Timiș precizeaza faptul ca persoanele cu forme moderate și severe de astm, au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții cu noul coronavirus.

De aceea se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de autoprotecție:

● distanțare fizică față de alte persoane,

● evitarea pe cât posibil a părăsirii locuinței,

● igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact,

● evitarea aglomerației.

Este recomandat ca pacienții diagnosticați cu astm (adulți și copii) să NU își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fără a consulta un medic.

Administrarea medicației trebuie realizată conform recomandărilor medicului curant. În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament.

NU modificați schema terapeutică!NU eliminați sau adăugați medicamente în schema terapeutică fără recomandarea unui medic!

De același autor

Related Articles