[FOTO] Trecere ilegală, trasă la indigo

Doi tineri din Kosovo au fost depistaţi aseară, într-un lan de porumb, lângă graniţa cu Serbia. Poliţiştii de frontieră i-au observat pe direcţia localităţii Beba Veche, în zona Triplex Confinium, ascunşi în culturile agricole. „Poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, împreună cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Sânnicolau Mare, fiind depistate două persoane de sex masculin, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Kosovo, cu vârste de 27, respectiv 25 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicatul de presă al ITPF Timişoara.

kosovari-beba-1

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate şi autorităţle sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Traseul pare a fi cunoscut de migranţi, întrucât în urmă cu câteva zile, în aceeşi locaţie au fost descoperite zeci de persoane care au trecut fraudulos frontiera.

(Sebastian Dragomir)