[FOTO] Primul gong al festivalului „Scena ca o stradă” a bătut în această seară la Reşiţa

Festivalul de teatru „Scena ca o stradă”,  ediția 2017, a  început  în această  seară, la ora 17,30, când, în foaierul Palatului Cultural s-au strâns oficialităţi, personalităţi culturale şi conducerea Teatrului de Vest Reşiţa pentru a marca  deschiderea oficială.

„Mă  bucur că  am putut sprijini un astfel de eveniment foarte important din punct de vedere cultural pentru Reșița și Caraș-Severin. Sper ca oamenii să umple sala teatrului  la fiecare spectacol și voi susține și pe viitor astfel de manifestări ale Teatrului de Vest, deoarece cultura are un rol foarte important în promovarea Banatului de Munte în țară și străinătate”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

„Este acel copil frumos pe care l-am făcut cu un Spirit și a împlinit trei ani! Acum merge la grădiniță,  sper să meargă și la școală. Acum niște ani nimeni nu dădea nici o șansă actului cultural teatral la Reșița.Teatrul este o alternativă a unei lumi aflate acum în cumpănă, fiindcă oamenii slujesc fără nici un fel de compromis această artă a spectacolui, actorii rămân fideli crezului lor artistic. Mulțumesc presei pentru tot ceea ce face pentru  mediatizarea acestui festival, dar și Consiliului Județean, Primăriei Reșița și puținilor sponsori. Aștept publicul nostru drag să fie prezent pe parcursul celor 11 zile în toate evenimentele acestui festival.

Se poate face artă la nivel înalt în Resita și acest festival este mărturia”, a spus organizatorul  și inițiatorului acestui festival, Dan Mirea.

Seara va continua cu spectacolul  „Scrisori de dragoste către o prințesă chineză” sau  „Cum am dresat un melc pe sânii tăi”, de Matei Vişniec, regia artistică Ofelia Popii, spectacol al Teatrului de  Artă  Deva, de la ora 18, iar  începând cu ora 20,30 Teatrul de Vest Reșița  prezintă Premiera pe țară „Migraaaaanți” sau „Suntem prea mulți pentru nenorocita asta de barcă”, un text de Matei Vișniec, regia Ovidiu Caița, scenografia Oana Cernea.

Anca Bica Bălălău