Festival de film românesc în stațiunea Băile Herculane, într-un ambient natural deosebit

De miercuri, 23 august şi până marţi, 29 august, în staţiunea Băile Herculane, se va desfăşura cea de-a 7-a ediţie a Festivalului de film din Banatul Montan.

Oraşul Băile Herculane în parteneriat cu Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România împreună cu Cenaclul Domogled, promovează filmul românesc. De miercuri, 23 august şi până marţi 29 august, turiştii şi localnicii sunt aşteptaţi în fiecare seară de la 20:45, în Parcul Central din Băile Herculane.

Anul acesta, România sărbătoreşte anul cultural Ciprian Porumbescu şi Dimitrie Cantemir, iar pentru a evoca personalităţile acestora şi la Băile Herculane, filmele dedicate celor două mari personalităţi ale culturii româneşti vor fi prezentate în cadrul festivalului.

Miercuri, 23 august: Ciprian Porumbescu (1972)

Anul 2023 este Anul Cultural Ciprian Porumbescu anul acesta împlinindu-se 170 de la nașterea marelui compozitor român și 140 de ani de la moartea sa.

Joi, 24 august: Supraviețuitorul (2008)

Un film de acțiune în regia lui Sergiu Nicolaescu, realizat cu mijloace moderne în studiourile MediaPro Pictures, un film cu o distribuție de excepție care cu siguranță ne va ține pe toți cu sufletul la gură.

Vineri, 25 august: Vlad Țepeș (1979)
Unul dintre cele mai bine realizate filme istorice ale cinematografiei românești, prezentând evenimentele petrecute în timpul domniei lui Vlad Țepeș.

Sâmbătă 26 August: Funeralii Fericite (2013)

Comedie spumoasă regizată de unul dintre cele mai mari nume ale comediei românești, Horațiu Mălăele

Duminică, 27 august: De ce trag clopotele Mitică (1981)

Un film în regia lui Lucian Pintilie al cărui scenariu a fost alcătuit din mai multe texte din operele lui Caragiale. Din ordinul lui N. Ceaușescu dat în 18 iunie 1981, filmul a fost interzis, datorită aluziilor și punerea în scenă a filmului.
Luni, 28 august: Cantemir (1975)

Alături de Ciprian Porumbescu, România îl celebrează în 2023 si pe marele cărturar și domnitor al Moldovei Dimitrie Cantemir. Prin proiectarea acestui film ne vom aduce aminte de acestă mare personalitate a istoriei, dar mai ales a culturii Române. Cu ocazia proiecției acestui film se va organiza un moment special dedicat memoriei lui Dimitrie Cantemir.

Marţi, 29 august: D`Ora (2014)

Un film despre viața unei românce care alege, datorită greutăților vieții din anii `90 calea străinătății unde o așteaptă greutăți neașteptate care îi vor schimba viața. Filmul scoate la iveală situații cu care se confruntă mulți imigranți care își părăsesc țara în căutarea unei vieți mai bune

De același autor

Related Articles