’’Eu și mătușa mea’’ sau ’’Amintiri din copilărie’’ în graiul germanului bănățean

A scrie în dialect povești adunate în sufletul copilăriei trăite cu câteva decenii în urmă este o reverență adusă spațiului în care te-ai născut și ai crescut!

Jurnalistul Gerhard Chwoica a depus această mărturie sufletească în paginile primei sale cărți ’’Eu și mătușa mea’’, prin cele 29 de povești pline de umor, emoție și pilde.

Cartea, scrisă în dialectul german de Reșița, este o compilație sensibilă, dar și o cercetare autentică ce pune în valoare atât parfumul timpurilor povestite, dar și caracterul oamenilor din Banatul de Munte, care indiferent de dialectul vorbit, împărțeau frățește bucuriile și încercările vieții.

Înțelepciunea populară își face loc în amintirile lui Hardy, iar tâlcul acestor povești ne duce la concluzia că indiferent în ce limbă o trăiești, copilăria este un regat peste care domnește doar fericirea!

Sensibil și devotat scrisului, atât ca jurnalist, dar și ca scriitor, Hardy Chwoika ne dăruiește partea sa de suflet cu grație și speranța că cei tineri să redescopere simplitatea celei mai frumoase vârste a tuturor vârstelor-copilăria!

Cartea mărturie ’’Eu și mătușa mea’’ a avut lansarea oficială în cadrul Colocviilor Reflex în toamna anului trecut, iar luni 9 ianuarie a fost prezentată la sediul Bibliotecii ’’Alexander-Tietz’’ din municipiu, prietenilor și iubitorilor de slove.

Autorul a preluat o ștafetă culturală de la înaintașul său și a spus povestea mai departe!

Foto: Radio Resita

De același autor

Related Articles