DSP avertizează populaţia comunei Lupac să nu consume apa din fântânile din localitate până la finalizarea anchetei

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin avertizează populaţia comunei Lupac să nu consume apa din fântânile din localitate până la finalizarea anchetei.

Vă reamintim că inspectorii DSP au prelevat ieri probe şi în câteva zile locuitorii comunei vor afla dacă apa din fântânile din Lupac este potabilă sau nu, ne-a declarat directorul DSP, Dănilă Miloş:

“Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, prin reprezentanții compartimentului de igiena mediului din structura Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, s-au deplasat în teren, în speță în comuna Lupac, pentru a preleva probe din fântânile publice care au fost posibil afectate de scurgerea și de infiltrarea de la deponeul de la Lupac. Pentru a preîntâmpina o situație de sănătate publică, reprezentanții instituției noastre au solicitat unității administrativ-teritoriale să localizeze fântânile care sunt potențial infectate și să inscripționeze plăcuţe că apa nu este potabilă până la finalizarea analizelor luate de către DSP CS pentru prelevare de probe biologice și chimice.

În concluzie, Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, prin reprezentanții acesteia, solicită unității administrativ-teritoriale să pună la dispoziția populației apă îmbuteliată pentru consumul uman”.

Vă reamintim că săptămâna trecută deponeul ecologic de la Lupac a poluat mediul înconjurător. Lichidul rezultat în urma depunerii deşeurilor a ajuns într-un râu din apropiere şi mai multe fântâni au fost afectate.

Cele mai citite

Related Articles