”David și Goliat”, sculptura monumentală expusă la Hala Minda a câștigat Premiul Național Constantin Brâncuși

Sculptorul Aurel Vlad este câștigătorul Premiului Național „Constantin Brâncuși” pe 2021, pentru participarea cu lucrarea „David și Goliat” în expoziția „Re: Metal”, desfășurată în luna decembrie a anului trecut la Hala Minda (Reșița), anunță Institutul Cultural Român.

Primăria Reșița reamintește că lucrarea „David și Goliat” are 6 metri înălțime și este realizată în Reșița, pornind de la macheta construită de artist și continuând tradiția lucrului în metal.

Îmi este dat s-o fac”, apreciază sculptorul despre lucrarea monumentală, metaforă a veșnicei lupte dintre bine și rău.

Premiul Național „Constantin Brâncuși” 2021, destinat unei personalități remarcabile prin opera și activitatea sa în promovarea valorilor românești din domeniul artelor plastice, a fost acordat de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Premiul constituie atât o apreciere a valorii artistice, cât și o recompensă morală și materială pentru lucrări originale care pun în evidență creativitatea autorilor și contribuie semnificativ la îmbogățirea patrimoniului cultural național și universal.

Foto: Punem în valoare Hala Minda

De același autor

Related Articles