CNI investeşte 22 milioane de euro în modernizarea drumurilor din Caraş-Severin

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a depus la Compania Naţională de Investiţii, proiecte în valoare de 22 milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri aflate în stare deplorabilă. În acest moment, unele proiecte sunt în procedură de achiziţie publică, iar altele pe lista de sinteză, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

Asfalt nou pe drumul ce leagă Caraș-Severin de Timiş… în curând

Drumul Judeţean 572 Comorâşte-limita cu judeţul Timiş va fi modernizat prin Compania Naţională de Investiţii. În valoare de 37 milioane de lei, proiectul este în procedură de achiziţie publică, fiind deja încărcat pe platforma publică SICAP. Deşi în ultimii ani a fost reparat în repetate rânduri, drumul dă în continuare bătăi de cap şoferilor.

Drumul spre Semenic, abia în procedura de realizare a DALI-ului

Şi DJ 582E Prislop-Semenic a fost depus pentru reabilitare la CNI, în prezent se realizează documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii. Până când această investiţie va fi făcută, pe drumul de acces spre Semenic vor fi efectuate reparaţii, astfel încât turiştii să poată urca în condiţii civilizate până pe platou.

Mai repede de la Bocşa şi Lugoj, prin Ezeriş

Drumul Judeţean 383 Ezeriş-Bocşa, afectat de inundaţiile din primăvară va fi reabilitat prin Compania Naţională de Investiţii, valoarea totală a investiţiei fiind de 12,5 milioane de lei.

Romeo Dunca: Am profitat de faptul că au fost aceste calamități. Suma primită a fost relativ mică și pe o bucată mică de drum, pe aproximativ 2 km. Noi am extins, am depus toate documentele și am introdusă acest drum care acum este pe lista de sinteză.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a afirmat că Drumul Judeţean 383 Ezeriş-Bocşa este foarte important pentru că scurtează foarte mult distanţa între Bocşa şi Lugoj. Pentru a avea siguranţa că va fi reabilitat, proiectul va fi depus spre modernizare şi prin programul Anghel Saligny.

Pe lista de sinteză a CNI se află şi DJ 585 Ramna-Valea Pai şi DJ 608 Teregova-Luncaviţa-Mehadica, a precizat Romeo Dunca.

De același autor

Related Articles