Circulaţie închisă în Clisura Dunării, până la jumătatea lunii viitoare

Traficul rutier pe DN 57, în zona localităţii Berzasca, rămâne închis până în a doua jumătate a lunii februarie, anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

O comisie formată din experţi tehnici a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ şi în orice moment există riscul să cadă stânci.

Decizia a fost luată de o comisie de experți tehnici, formată din proiectant, beneficiar și consultant. Ca urmare a inspecției tehnice, s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ și nu sunt îndeplinite condițiile pentru desfășurarea în siguranță a traficului rutier, fiind exclusă posibilitatea deschiderii circulației rutiere.“, precizează DRDP Timişoara.

Săptămâna viitoare, dacă vremea va permite, alpiniştii vor înlătura rocile fisurate sau cu risc de prăbuşire.

Săptămâna viitoare, versantul va fi escaladat de alpiniști care vor verifica blocurile de stâncă și vor executa lucrări de ranguire. Vor continua astfel, imediat ce condițiile meteorologie vor permite, lucrările de curățare a materialului aflat în echilibru precar. În etapa următoare, se vor executa și operațiuni pentru derocarea blocurilor cu risc iminent de prăbușire sau puternic fisurate. În zona afectată de căderile de roci de zilele trecute de pe DN 57 la km 65+200 este în curs o lucrare de stabilizare și consolidare a versanților, iar antreprenorul are obligația de a interveni, în regim de urgență, de fiecare dată când se constată o calamitate sau condiții fizice adverse, naturale sau artificiale.

Până la ridicarea restricţiilor, circulaţia pe traseul Orşova – Moldova Nouă şi retur se desfăşoară cu ocolire prin Bozovici şi Oraviţa.

De același autor

Related Articles