Centrul de Transfuzii Sanguine Reşiţa are nevoie urgent de grupele de sânge 0 şi B pozitiv pentru concentrat trombocitar

Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa are nevoie urgent de grupele de sânge 0 pozitiv şi B pozitiv pentru concentrat trombocitar. Oamenii sănătoşi sunt rugaţi să vină să facă o faptă bună pentru bolnavii din spitalele cărăşene pentru că cererea este foarte mare şi pentru grupele care au RH negativ.

Donatorii au serie de beneficii: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accidente vasculare se reduc cu 30%. Cei care donează sânge periodic au dreptul să efectueze un examen radiologic şi unul biologic gratuit în fiecare an.

În plus, Activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine din Caraş-Severin nu a fost restricţionată din cauza cazurilor de coronavirus confirmate în Banat şi în ţară. Oamenii trebuie să înţelegă că bolnavii au nevoie de sânge şi în această perioadă, în care din păcate numărul donatorilor a început să scadă extrem de mult susţine medicul Rodica Neaga.

CE TREBUIE SĂ CUNOASCĂ PERSOANELE CARE POT FI DONATORI DE SÂNGE:

-Vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
-Greutate corporala minima 50 kg;
-Tensiunea arteriala : maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minima 100 mmHg;
-Valoarea hemoglibinei nu este mai joasă de 125g/l pentru femei şi nu mai puţin de 135 pentru bărbaţi;
-Nu prezintă afecţiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer, tendinţa de sângerare anormală.
-Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile .

Cele mai citite

Related Articles